Амбасадор Ђурић састао се са конгресменом Робертом Адерхолтом

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 18:52

Амбасадор Ђурић састао се са конгресменом Робертом Адерхолтом

Уочи окупљања држава Југоисточне Европе у Београду од 26. до 28. маја у формату традиционалног америчког Молитвеног доручка, амбасадор Србије у САД Марко Ђурић састао се данас на Капитол хилу са конгресменом Робертом Адерхолтом, чланом Хелсиншке комисије.
Амбасадор Ђурић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пренео је конгресмену Адерхолту захвалност за подршку америчког Конгреса отпочињању стратешког дијалога Србије и САД, као и иницијативи „Отворени Балкан“, о чијим ће даљим активностима бити више речи на предстојећем окупљању у Београду, саопштила је Амбасада Србије у Вашингтону.
Ђурић је подвукао да Србија памти руку пријатељства у тешким тренуцима и да није заборавила да је конгресмен Адерхолт био један од иницијатора конгресне Резолуције, којом је упућен позив на престанак насиља и окончање напада на верске објекте на Косову и Метохији током мартовског погрома 2004. године.
Амбасадор Ђурић је навео и да наша земља високо уважава лично залагање Адерхолта за наш регион, које је посебно дошло до изражаја када је, заједно са групом америчких конгресмена, иницирао Резолуцију којом се позива на упућивање помоћи Србији и суседним земљама након катастрофалних поплава маја 2014. године.
Саговорници су размотрили и друга питања од интереса за регион, а која ће бити теме мајског окупљања огранка Југоисточне Европе у оквиру групе „Молитвени доручак“, које се, након 2016. године, други пут одржава у Београду, уз подршку Народне скупштине Републике Србије и Конгреса српско-америчког пријатељства.
Brnabić: Nisam došla da slušam psovke i performanse, nego predloge

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Амбасадор Ђурић састао се са конгресменом Робертом Адерхолтом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.