Брнабић: Нисам дошла да слушам псовке и перформансе, него предлоге

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 18:45

Брнабић: Нисам дошла да слушам псовке и перформансе, него предлоге

Премијерка Ана Брнабић истакла је данас у Скупштини Србије да трагедије које су задесиле земљу превазилазе политику, да је то тема за читаво друштво која не треба да се политизује, јер је то неодговорно и не води ка решењу. FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg „Одређени део опозиције ово је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << искористио за политизацију, а они су тражили седницу. Нисам дошла да слушам псовке и перформансе него предлоге“, рекла је Брнабић на седници посвећеној безбедносној ситуацији после трагичних убистава.
Она је приметила да су се таква убиства дешавала и у другим земљама света, као што су Немачка и Норвешка, али да тамо никоме није пало на памет да због тог оптужи власт.
„То није нормално, ни људски, ни пристојно, то се нигде није догодило“, рекла је Брнабић и подсетила да се то није дешавало ни у Србији после неких ранијих масовних убистава, као што су била у Лесковцу или Малој Иванчи.
„Нико тада није говорио и упирао прстом у било кога. Нико никада нигде у свету. То је нељудски“, указала је Брнабић и упитала како може неко да користи убиства за политичке протесте, каква је порука нашем друштву да се оптужује један човек и једна странка.
Она је оценила да део опозиције не занима ни узрок ни решење, већ политицки ћар. „Друштво треба да се уједини у тузи и да видимо шта можемо да урадимо“, поручила је премијерка одговарајући посланицима.
Она је додала и да још мора да се ради у просветном систему, али да је много урађено и да треба погледати и другу страну медаље, колико наших студената и ученика освајају медаље на светским такмичењима.
Vučić sutra u Južnobanatskom okrugu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Нисам дошла да слушам псовке и перформансе, него предлоге се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.