Брнабић: Од сутра електронска пријава насиља над децом

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 17:42

Брнабић: Од сутра електронска пријава насиља над децом

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће од сутра почети примена електронског система пријаве насиља над децом на платформи „Чувам те“. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић На седници Скупштине Србије посвећоној безбедносној ситуацији у земљи, Брнабићева је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекла да су, у складу са програмом рада Владе до 2026. године и приоритетом унапређења безбедности деце, младих и просветних радника у установама васпитања и образовања предузете активности за пуштање у рад електронског система пријаве насиља за грађане и надлежне органе и установе у оквиру националне платформе за превенцију насиља која укључују децу.
„То је платформа Чувам те. Поред видео снимака, са предавањем на различите теме у вези са безбедношћу и вршњачким насиље, на платформи Чувам те, крераран је систем за пријаву насиља који ће користити грађани, надлежни органи и установе“, навела је премијерка.
Додала је да ће на једном месту, преко Тријажног тима који је успостављен у оквиру Министарства за информисање и телекомуникације, сви надлежни органи пратити буквално сваку пријаву насиља према детету и ток њеног решавања.
„Статус пријаве ће бити доступан у сваком тренутку, а и грађани ће моћи да подносе пријаве Тријажном тиму, прате ток и исход“, рекла је Брнабићева.
Kisić: Borba za bolju demografsku sliku zajednički zadatak svih

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Од сутра електронска пријава насиља над децом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.