Берзански индекси у порасту, највише се трговало акцијама НИС-а

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 17:31

Берзански индекси у порасту, највише се трговало акцијама НИС-а

Трговином на Београдској берзи данас је остварен промет нешто већи од осам милиона динара а индекси су забележили раст, наводи се у данашњем берзанском извештају. Фото: Pexels/ Leeloo Thefirst Belex15 је порастао за 0,06 процената а Belexline за 0,19 одсто.
На листи добитника данас предњачи Импол >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Севал из Севојна чије су акције порасле за 3,64 одсто и на крају трговања вределе по 6.633 динара, а на другом месту је Металац из Горњег Милановца, са растом вредности акција од 0,41 одсто.
Прво место на листи губитника данас је припало нишкој Минг ковачници, пошто је вредност њених акција опала за 1,54 одсто, а следи београдско Дунав осигурање са падом вредности акција од 0,47 одсто.
Када је реч о најтргованијим хартијама, примат већ данима држе акције нафтне компаније НИС.
Трговином њима данас је остварен промет од 3,8 милиона динара.
ЕУ усвојила прописе за регулацију тржишта крипто валута, прву на свету

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Берзански индекси у порасту, највише се трговало акцијама НИС-а се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.