Шта све можете да  замрзнете данас да бисте уживали сутра?

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 17:01

Шта све можете да замрзнете данас да бисте уживали сутра?

Осим меса, рибе и поврћа, ваш замрзивач воли и читав низ других намирница, а да тога нисте ни свесни. Фото: Pixabay/ElasticComputeFarm У замрзивач, између осталог, можете ставити и неке не баш уобичајене ствари. Уз смрзнуту пилетину, сецкано поврће и свежу рибу, на овом залеђеном месту можете >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пронаћи, између осталог, вино, млеко, па чак и јаја…
Остатак вина може да стоји у замрзивачу до шест месеци, а можете га чувати у калупу за лед и у мањим количинама додати у сосове и варива.
Путера никад доста Чувајте га у оригиналном паковању или ставите у кесу са патент затварачем и чувајте у замрзивачу шест месеци. Пре употребе оставите путер на собној температури да омекша и користите га по потреби. Исто можете учинити и са домаћим зачињеним путером.
Млеко можда није први избор када је у питању замрзавање, али ако имате специјално млеко на залихама које не можете да набавите у сваком тренутку, ставите га у херметички затворену посуду и чувајте у замрзивачу.
Млеко може да стоји у замрзивачу до три месеца, а након одмрзавања у њему се могу појавити ситне флеке. Не брините, није се покварио и биће одличан додатак вашим планираним јелима и пићима.
Бадеми, ораси и лешници могу да стоје у замрзивачу до две године, у зависности од врсте и старости воћа при чувању.
Свеже зачинско биље попут босиљка, копра или першуна чувајте у замрзивачу највише шест месеци, већ исецкано. Можете их користити у било ком тренутку, тако да ће ваша јела увек имати свеже укусе.
Хлеб можете замрзнути три месеца, док ће свежа јаја у замрзивачу трајати до годину дана.
Изломите их, помешајте са мало соли и шећера, па их одложите у пластичне посуде или кесе и ставите на безбедно место.
Koliko dugo su kuvana jaja bezbedna za jelo?

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта све можете да замрзнете данас да бисте уживали сутра? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.