Гујон приредио радни ручак за српске владике из дијаспоре

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 16:31

Гујон приредио радни ручак за српске владике из дијаспоре

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон организовао је данас радни ручак за владике из дијаспоре, који у Београду присуствују Сабору Српске православне цркве, и поручио да Управа подржава пројекте СПЦ у дијаспори јер је црква стожер окупљања Срба >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у расејању и чувар идентитета и вере у дијаспори. Фото: Танјуг/МСП/Марко Петровић Састанку су, како се наводи у саопштењу Управе, присуствовали митрополит аустралијско-новозеландски Силуан и епископи аустријско-швајцарски Андреј, јужноцентралноамерички Кирило, западноевропски Јустин, источноамерички Иринеј, канадски Митрофан, новограчанички средњоамерички Лонгин, британско-скандинавски Доситеј и викарни епископи хумски и моравички Јован и Антоније.
Арно Гујон је рекао да је позвао све представнике СПЦ у дијаспори на радни ручак и да му је изузетно драго што неке од њих поново види, а што је неке данас упознао.
„Сваке године Управа финансира вредне пројекте у сарадњи с црквом. Прошле године смо, на пример, опремили учионицу колеџа Свети Сава у Аустралији, основали смо, уз помоћ владике Андреја, допунске школе српског језика на Малти и помогли окупљање дијаспоре поводом верских празника, а финансирали смо и издавање неколико књига“, рекао је Гујон.
Састанку су присуствовали и директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Владимир Рогановић и његов помоћник Марко Николић.
Vučić sutra u Južnobanatskom okrugu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гујон приредио радни ручак за српске владике из дијаспоре се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.