Захарова: Потез Чешке о увођењу плаћања закупа незаконит

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 16:15

Захарова: Потез Чешке о увођењу плаћања закупа незаконит

Русија је данас саопштила да је незаконит потез чешке владе да поништи декрете из совјетског доба, који су руској амбасади давали бесплатно коришћење земљишта у Прагу и другим градовима, и саопштила да ће предузети мере за одбрану сопствених интереса. Фото: Танјуг/Russian Foreign >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ministry Press Service via AP Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова оптужила је Праг да окреће леђа цивилизованом дијалогу и да је роб антируских осећања, пренео је Ројтерс.
„Захтев чешких власти за плаћањем закупа, чак и за плаћањем закупа од раније, личи на изнуду на државном нивоу и крши одредбе Бечке конвенције о дипломатским односима из 1961.“, рекла је Захарова.
Она је истакла да ће Русија предузети одбрамбене, законске мере.
Чешка влада је у среду поништила уредбе из совјетског доба, које су омогућавале руској амбасади бесплатно коришћење земљишта у Прагу и другим градовима.
Влада у Прагу повукла је уредбе на основу којих је Русија добила на бесплатно коришћење десетине земљишних парцела 1970-их и 1980-их година.
Русија ће сада морати да плаћа закуп за коришћење земљишта, саопштило је чешко Министарство спољних послова.
Kiličdaroglu: Poslaću sve izbeglice kući kada budem izabran za predsednika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Захарова: Потез Чешке о увођењу плаћања закупа незаконит се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.