Председник о актуелним политичким дешавањима; Неки захтеви су већ прихваћени; Ситуација на КиМ је врло напета– Србе молим да сачувају мир!

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 16:14

Председник о актуелним политичким дешавањима; Неки захтеви су већ прихваћени; Ситуација на КиМ је врло напета– Србе молим да сачувају мир!

На данашњем отварању јапанског гиганта “Нидец” у Новом Саду, присуствовао је председник Србије Александар Вучић. Након обиласка фабрике и обраћања представника компаније али и Александра Вучића, председник је одговарао на постављена питања. Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Значај >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << доласка Нидека у Србију „Ово је потврда да се успешно развија наша земља. Уколико бисмо наставили са приливом Јапанских инвестиција. Небо би нам била граница – ово је уједно и огроман успех за Нови Сад. Имаће много веће приходе као град, моћи ће да улаже у различите пројекте од Алмашког краја, путне инфраструктуре“- рекао је председник Александар Вучић.
Шта може да се испуни од захтева пољопривредника „Држава може онолико да помогне, колико је то реално и озбиљно. Ми смо данас саслушали, тачније јутрос око 8.00 часова имали састанак са представницима одгајивача говеда за Србију. Разговарали смо о стварним проблемима. Није питање с ким разговарате, већ шта је то што можете да урадите. Прави узгајивачи, пристојни људи који су говорили о тешкој позицији пољопривредника и тражили помоћ. Ми смо то сагледали. То је комплексно са 25,6 милијарди на преко 80 милијарди. Дакле само направите разлику у десет година, то је много више улагања. Ми можемо да сагледамо шта је правично, да не улажемо новац у тајкуне – већ пољопривреднику који не може да сакупи 15.000 евра за пола половног трактора. Предложио сам Влади данас и замолио их да размотре. Када повећавате са 30.000 динара на 40.000 динара по грлу, онда имате потребу да додате око 20 милиона евра. Када повећавате цену премије за млеко то је око 8 милиона евра. Дакле ако повећавате са 15 на 16 динара, рачунајте. Морате да нађете новац, а да не угрозите буџет. Мој предлог је када смо све израчунали, повећање премије за млеко са 15 на 19 динара“, рекао је председник Вучић.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Прелевмани на сиреве са 30 динара на 300 динара по килограму уводе се данас „Тражили су људи, да се уведу прелевмани на сиреве са 30 динара на 300 динара по килограму – пре свега за тврде сиреве и елаборате. То уводимо данас. Тражили су повећање субвенија по грлу, повећаћемо их са 30.000 динара на 40.000 динара. Гледаћемо следеће године да повећамо на 55.000 и више, јер хоћемо да ојачамо малог сточара. Не само на северу Србије, него на територији целе Србије. Ја нећу да разговарам са професионалним демонстрантима, већ са људима који се баве пољопривредом“- рекао је Вучић и додао:
„Са овим што ћемо да уложимо то ће да буде 900 милиона евра буџета. Наше је да се боримо за све људе. Па тако давањем премије, ојачавамо млекаре. То све крећемо од 1. априла, почетка другог квартала.“
Тајкунски медији пренели су да су људи који ће доћи 26. маја на скуп – прљави и да ће испрљати Београд „Не желим да кварим овај догађај. Ево ја прихватам. Ја рурални, ја примитивни крезуби – Срђан Миливојевић урбани. Прихватам ми прљави, они чисти. Само нам пустите могућност да ми прљави, крезуби, сендвичари имамо право на свој став и своје мишљење. Ништа више. Нама не смета да ви мислите шта хоћете, да изговарате глупости да ћете да ме обесите. Не можете да обесите ове фабрике. Овде је била запарложена земља. Те брзе пруге, остају иза мене. У томе је разлика. Да вас јуримо нећемо, да вас бијемо нећемо. Заузимањем зграда и путева не добијате ништа. Стварима ако нисте задовољни, ако хоћете да се вратимо у време када је субвенција била 25 милијарди за пољопривреду, време без фабрика – никакав проблем. Само се вратите и изаберите, ја немам проблем са тим“- рекао је председник Србије.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Напета ситуација на Ким „Сутра ће покушати у Северној Митровици да одрже три конститутивне седнице за три општине. Да изаберу лажне градоначелнике, подржане од земаља квинте на најлажнијим изборима одржаним на свету. Просечна излазност била је око 3,4 одсто. Јуче сам имао конференцијски разговор са Дереком Шолеом, Гегом Ескобаром и Кристофером Хилом. Врло је тешка и напета ситуација, поготово на Северу КиМ. Ја једино што молим Србе је да сачувају мир. Пошто покушава да се направи атмосфера у којој би Срби напустили своје огњиште, ништа више. Дивни људи, који су кренули пешице за Београд, кажем велико хвала на поштовању. Они знају колико смо се борили“- рекао је Вучић.
Vučić sutra u Južnobanatskom okrugu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председник о актуелним политичким дешавањима; Неки захтеви су већ прихваћени; Ситуација на КиМ је врло напета– Србе молим да сачувају мир! (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.