Киличдароглу: Послаћу све избеглице кући када будем изабран за председника

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 15:31

Киличдароглу: Послаћу све избеглице кући када будем изабран за председника

Обраћајући се члановима своје странке у седишту Републиканске народне партије (ЋП), Киличдароглу је задржао пркосан тон против Ердоганове политике о миграцијама, пренео је Ројтерс. Фото: Танјуг/АР „Ердогане, намерно сте дозволили долазак 10 милиона избеглица у Турску“, истакао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је он.
Чак сте и турско држављанство ставили на продају да бисте добили увезене гласове, рекао је Киличдароглу, не пружајући доказе.
„Овде објављујем: све избеглице ћу послати куц́и када будем изабран за председника, тачка“, нагласио је он.
У предизборној кампањи, Киличдароглу је рекао да планира да пошаље Сиријце који се налазе у Турској назад кући у року од две године након што склопи договор са председником Сирије Башаром ал Асадом о њиховој безбедности у координацији са УН.
Турска је домаћин највећем броју избеглица на свету. У Туској се налази око четири милиона избеглица, према званичним подацима.
Киличдароглу, кандидат шестостраначке опозиционе алијансе, освојио је 45 одсто подршке на изборима одржаним у недељу, док је Ердоган добио 49,5 одсто гласова, што је мало мање од већине потребне да се избегне одржавање другог круга гласања.
Бајден отказао долазак на самит на Папуи Новој Гвинеји, уместо њега Блинкен

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Киличдароглу: Послаћу све избеглице кући када будем изабран за председника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.