Бајден отказао долазак на самит на Папуи Новој Гвинеји, уместо њега Блинкен

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 15:26

Бајден отказао долазак на самит на Папуи Новој Гвинеји, уместо њега Блинкен

Председник САД Џозеф Бајден позвао је данас телефоном колегу из Папуе Нове Гвинеје (ПНГ) Џејмса Марапеа, након што је отказао долазак на историјски састанак у тој острвској држави на Пацифику, како би му рекао да ће амерички државни секретар Ентони Блинкен отпутовати уместо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << њега, навела су двојица лидера. Фото: Танјуг/AP Evan Vucci, Pool Лидери пацифичких острва састаће се са индијским премијером Нарендром Модијем и америчком делегацијом на високом нивоу у Папуи Новој Гвинеји у понедељак, пренео је Ројтерс.
Бајден је одлучио да не отпутује у Папуу Нову Гвинеју због преговора о горњој граници дуга у Вашингтону, што је потез који неки виде као удар на америчку дипломатију у региону, навела је агенција.
Он је требало да се састане са 18 лидера из главног блока региона – Форума пацифичких острва и потпише пакт о одбрамбеној сарадњи са ПНГ у понедељак.
Марапе је на конференцији за новинаре рекао да га је Бајден позвао на самит америчких и пацифичких острва у Вашингтону у септембру.
„Привилегован сам у име народа да ме је (Бајден) директно назвао на мој мобилни телефон … он је пренео своје најискреније извињење што не може да стигне у нашу земљу“, рекао је Марапе.
Бајден је рекао да ће Блинкен отпутовати у ПНГ уместо њега, додао је Марапе.
Peskov: Rusija odgovara recipročno na neprijateljske akcije drugih zemalja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден отказао долазак на самит на Папуи Новој Гвинеји, уместо њега Блинкен се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.