Песков: Русија одговара реципрочно на непријатељске акције других земаља

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 14:57

Песков: Русија одговара реципрочно на непријатељске акције других земаља

Русија неће дозволити да непријатељске акције других земаља остану без одговора, придржавајући се при томе принципа реципроцитета, изјавио је данас портпарол Кремља, Дмитриј Песков. Фото: Танјуг/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Говорећи о ограничењима коришћења банковних рачуна >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << финске амбасаде и генералног конзулата у Русији, Песков је рекао новинарима да то није иницијатива руске стране.
„Ми само одговарамо на ситуацију коју су створиле власти низа западних земаља, укључујући, на нашу жалост, Финску“, навео је Песков, пренео је ТАС С. Портпарол руског министарства спољних послова, Марија Захарова, рекла је у среду да су уведена ограничења коришћења банковних рачуна финске амбасаде и генералног конзулата у Русији.
Захарова је истакла да су ти поступци одговор на слична ограничења уведена руској дипломатској мисији у Финској која је ограничена само на коришћење рачуна у финској банци.
Она је напоменула да је Русија више пута са финском страном покретала питање укидања ограничења за руска дипломатска представништва. Међутим, Финска је изабрала неконструктиван приступ, који је у супротности са обавезама земље домаћина да обезбеди нормално функционисање страних дипломатских представништава у складу са одредбама Бечке конвенције о дипломатским односима из 1961. године, рекла је Захарова.
Банковни рачуни финске амбасаде и конзулата у Русији су замрзнути, а Москва није образложила те поступке, изјавио је у среду фински министар спољних послова, Пека Хависто.
Хависто је рекао новинарима да су ти банковни рачуни замрзнути 27. априла, наводећи да су финска дипломатска представништва у Русији од тада користила своје готовинске резерве за плаћање рачуна.
Rusija napala sa 30 krstarećih raketa, ukrajinska PVO oborila 29

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Песков: Русија одговара реципрочно на непријатељске акције других земаља се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.