Тематски скуп „Актуелно стање и могућности развоја руралног туризма“

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 14:26

Тематски скуп „Актуелно стање и могућности развоја руралног туризма“

У Привредној комори Војводине у организацији Удружења услуга и пољопривреде и Дневника Пољопривредника одржан је тематски скуп „Актуелно стање и могућности развоја руралног туризма“. Фото: Градске инфо Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић истакао је да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је у прва три месеца 2023. године, у Војводини укупан број долазака туриста повећан за 6,5% међугодишње. „Од укупног броја туриста 54,6% су били домаћи, а 45,4% страни туристи. У Војводини је у прва три месеца 2023. године најпосећенији био Град Нови Сад, где је забележено 40.374 долазака туриста, што је за 25,4% више у односу на исти период 2022. године. Када говоримо о руралном туризму у Републици Србији је током 2022. године као делатност обављало 40% више домаћинстава. Званично се овом врстом услуге бави око 700 газдинстава.
Један од главних елемената руралног туризма у Војводини су салаши. Поред салаша, Војводина нуди и друге облике руралног туризма. Посетиоци могу да истражују села и упознају се са традиционалним занатима. Такође могу да посете винарије и дегустирају војвођанска вина, која су позната широм региона.
За представнике руралног туризма веома је значајна добра информисаност и правовремена едукација, а Привредна комора Војводине настоји да континуирано пружа подршку представницима туризма из сеоских подручја. Неопходно је јачати свест о значају ове теме у циљу разумевања шанси и потенцијала које пружа рурални туризам, и управо то и јесте циљ оваквих панел дискусија кроз умрежавање свих учесника и носиоца развоја руралног туризма“, истакао је Вучуревић.
Помоћник покрајинског секретара за привреду и туризам Милан Јарић истакао је да Покрајинска влада пружа подршку кроз низ актуелних конкурса. Фото: Градске инфо „На предстојећем Пољопривредном сајму у Новом Саду на павиљону Покрајинског секретаријата за привреду и туризам биће организовани тематски скупови посвећени развоју руралног туризма“, додао је Јарић.
Власник „Карин салаша“ Рале Нићин рекао је да су представницима туристичке привреде веома значајна давања која се пласирају путем конкурса како би се ова врста туризма унапредила. Фото: Градске инфо „Заједничка промоција је веома важна и зато су овакви скупови веома значајни“, оценио је Нићин.
Учесници панел дискусије били су и проф Игор Стаменковић, ПМФ Нови Сад, Милица Шушњић, ТОВ, проф Борис Кузман, Институт за економику пољопривреде, Београд, ведрана Драгичевић, ПКС, Геза Катаи, Катаи салаш и Никола Грцић, агенција „Еxplore“.
Vučić: Subvencije po grlu biće povećane sa 30.000 na 40.000

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тематски скуп „Актуелно стање и могућности развоја руралног туризма“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.