Сутра почињу преговори око минималне цене рада

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 14:05

Сутра почињу преговори око минималне цене рада

Преговори око повећања минималне цене рада за 2024. годину почеће у петак 19. маја у Палати Србија, а њима ће присуствовати представници синдиката и послодаваца, Министарства финансија и Министарства за рад, борачка и социјална питања, саопштило је данас Министарство финансија. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << WikimediaCommons/Fred Romero Како је појашњено у Министарству финансија, већ годинама уназад се устаљеном динамиком повећање минималне цене рада врши једном годишње, тако да нова минимална цена рада по сату важи од 1. јануара наредне године, те да ће тако бити и овог пута.
„Министарство финансија је, на основу члана 112. Закона о раду, припремило анализу параметара за утврђивање минималне цене рада за 2024. годину, засновану на последњим расположивим макроекономским подацима и ревидираним пројекцијама за наредни период“, речено је Танјугу у Министарству.
Подсећамо да је Одлуком Владе Републике Србије из септембра 2022. године минимална цена рада повећана за 14,3 одсто, односно са 201,22 на 230,00 динара по радном часу, без пореза и доприноса за обавезно социјално осигурање, која важи од јануара до децембра 2023. године.
Privreda posluje stabilno, najveći izazovi energenti i troškovi inputa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сутра почињу преговори око минималне цене рада се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.