Вучић: Разговарао сам са пољопривредницима, испунићемо захтеве

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 13:12

Вучић: Разговарао сам са пољопривредницима, испунићемо захтеве

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је разговарао са представницима неколико удружења пољопривредника и да им је изашао у сусрет за већину захтева. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Он је, након отварања фабрике Нидек, на питање Танјуга шта од захтева пољопривредника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << може да се испуни, казао да су састанку присуствовали премијерка Ана Брнабић, министар финансија Синиша Мали, министарка пољопривреде Јелена Танасковић, као и министар трговине Томислав Момировић, које је замолио да већ на данашњој седници Владе размотре колико могу да помогну, јер се ради о огромном новцу.
„На састанку су били, поред одгајивача стоке, и млекари и разговарали смо о проблемима. Они су пристојни људи, говорили су о тешкој позицији и тражили помоћ. То је комплексно питање за које треба са око 26 милијарди субвенције да се повећају на преко 80 милијарди. Само направите разлику у 10 година то је веће улагање, али никада неће бити довољно“, рекао је он.
Он је истакао да влада може само да сагледа шта је правично и да се не улаже само у тајкуне и њихове скупе машине, већ да мора да гледа како да „уложимо у обичне домаћине“ „Није ту реч о поштовању већ огромним парама и када повећавате на 40.000 динара по грлу имате око 20 милиона евра које морате да дате. Када повећавате премије за млеко то је око 7,5-8 милиона евра по динару. Морате да нађете паре да не угрозите буџет или дефицит, фискалну земљу“, рекао је Вучић.
Према његовим речима, захтев пољопривреде је био да се повећа премија за млеко са 15 на 20, он је рекао да можемо са 15 на 19 у складу са разговорима, јер је то оно што Влада може да учини. „Тражили су да се прелевмани уведу и да се иде на 300 динара по килограму, пре свега за тврде сиреве, то ћемо данас, и тражили су повећање субвенција по грлу и повећаћемо са 30.000 на 40 000 по грлу, баш како су тражили. Гледаћемо следеће године у следећем буџету да повећамо на најмање 55.000 јер хоћемо да ојачамо малог сточара, сиромашног који има једну, две три краве и који се мучи“, рекао је Вучић.
Он је додао да је отворен за разговоре, али да неће да разговара са „уцењивачима и професионалним демонстрантима“.
Dobre vesti za poljoprivrednike! Vučić hitno reagovao, sazvan sastanak sa poljoprivrednicima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Разговарао сам са пољопривредницима, испунићемо захтеве се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.