Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 13:00

„Срам нека буде Зорану Михајловић!“

„Зорану Михајловић познајем 13 година и јако сам разочаран њеним понашањем и иступима у јавности протеклих месеци.“ Фото: PrtSc/Instagram Пише Угљеша Мрдић: „Нико се није родио на функцији. Нико од нас. Није ни Зорана Михајловић. Шокиран сам њеним изјавама последњих месеци. Сећам се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << када је дошла у нашу Српску напредну странку 2010. године и преузела да води наш страначки Савет за енергетику.
Захваљујући Александру Вучићу и Српској напредној странци добила је функцију министра енергетике, развоја и заштите животне средине у Влади Србије 2012. године. Две године касније постала је потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, који је наставила да води и после избора 2016. године. Постала је поново потпредседник Владе. Поново је 2020. године изабрана за потпредседницу Владе и министра рударства и енергетике.
И одједном када је 2022. године остала без места у Влади, почела је да критикује неке ствари и појаве у нашој странци и у Влади Србије. Ове године је и напустила нашу странку. Значи да је хвалила странку и наше саборце док је десет година била министар и осам година потпредседник Владе.
Значи нема функције, нема похвала, нема функције, нема ни лојалности. Одмах је кренула са критикама дојучерашњих сабораца. Је ли то њено „желим свима у СНС све најбоље“, како је написала док је напуштала странку? Поставља се питање када ће и јавно да нападне председника Александра Вучића. Већ је кренула јавно да напада најлојалније и најближе сараднике нашег председника. Прво је кренула на Владимира Ђукановића, а ево данас у неколико наврата на Милоша Вучевића.
Шта јој је крив потпредседник Владе и министар одбране и потпредседник СНС Милош Вучевић?
Шта јој је крив најуспешнији градоначелник Новог Сада у историји? Да ли јој смета Вучевић што је захваљујући свом раду и постигнутим резултатима добио поверење да обавља нове функције или јој смета његова лојалност председнику Вучићу?
Добро јој је рекао мој саборац и пријатељ Милош „Госпођо, Ви бисте у паузама између шопинга и бјути третмана да лечите личне фрустрације пљувањем по друштвеним мрежама. Да сте имали резултате не бисте били ту где сте сад. Ко губи има право да се љути. Али то је Ваш проблем“.
Зорану Михајловић познајем 13 година и јако сам разочаран њеним понашањем и иступима у јавности протеклих месеци. Је ли то она Зорана која се са нама искрено борила да оборимо бивши режим са власти или је била са нама само ради интереса да би добила функције? Грађани треба да знају да никада не би била на тим функцијама да није добила подршку Александра Вучића и Српске напредне странке.
Фото: PrtSc/YouTube/Novo jutro Подсетимо да је неколико година од 2012. године била један и од потпредседника наше странке.
Надам, се да у нашој странци имамо мало оваквих појава као она и који ће одмах напустити нашу велику породицу СНС чим не добију нову функцију или не буду имали и даље своју зону утицаја.
Треба да се она погледа у огледало и да сама себе пита где је била пре 2012. године а где је сада и колико је новца имала тада а колико сада.
Да видимо те наше функционере који се представљају за некакве експерте а који су се значајно обогатили претходних година. Да видимо имовинску карту и финансијско материјално стање пре и после функција. Сетимо се само Зоранин излетања у изјавама против наших функционера. Знала је да критикује и бившег председника Србије Томислава Николића који је ипак био председник странке која је њу лепо дочекала и дала јој шансу за политички напредак.
Зорана је класичан пример функционера који више није на функцији, а сада ни у нашој странци, а која је код нас дошла из друге странке са очигледним циљем болесног каријеризма. У свом коментару би био далеко оштрији када је о њој речи, али се суздржавам зато што је у питању дојучерашња страначка другарица и колегиница. На крају могу само да каже да треба срам да је буде.
Око 13 година је била са нама, а од тога преко десетак година на високим функцијама. И још хоће да успехе Александра Вучића, Милоша Вучевића, Ане Брнабић и других наших функционера прикаже као своје. Како је кренула на крају ће да прича да је за Вучића и листу коју је он предводио гласало преко два милиона људи због ње.
Морам бити искрен и изнети став да смо ми у СНС највише критика на рачун наших функционера добијали управо због Зоране Михајловић и њених заштитиника и сличних појава у нашој странци. Она је та која је у јавности истицала близак односа са западним дипломатама и она је та која је имала и вероватно још има заштиту одређених центара моћи, који се нису показали као пријатељи Србије и председника Вучића и нас његових искрених сарадника и сабораца.
Сетимо се само њених искакања и напада на наше пријатеље из Русије а када бих писао о свим њеним излетима требао бих књигу да напишем, а не један текст. Уколико буде уследила нека њена реакција или нови напад наставићу са даљим писањима о њеним „делима“. Надам се да у нашој СНС Зорана Михајловић нема више својих истомишљеника или ако их има и да ће они ускоро показати своје право лице и напустити нашу странку или да ћемо разоткрити њене „спаваче“ ако их има.
Александру Вучићу и Србији, као и нашој странци, требају људи којима је наша отаџбина на првом месту а не интереси страних центара моћи или лични интгереси. Слажем се са свим ставовима које су изрекли поводом Зоране Михајловић и њених истомишљеника, Милош Вучевић и сви други честити и лојални функционери и наше државе и наше странке. Има нас, који ћемо увек бити спремни да одговоримо аргументовано, искрено и храбро на све даље нападе на нашу странку, наше функционере а нарочито на Александра Вучића.
Увек ћемо одговорити без обзира од кога долазе, било да је реч о Зорани Михајловић или неком од оних који су нам окренули леђа или нас напустили или је реч о представницима опозиционих и других организација у земљи и иностранству. Увек уз Србију, СНС и Александра Вучића!
24 sedam i NS Uživo nude besplatnu pravnu pomoć za žrtve koje su pretrpele nasilje od lidera opozicije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Срам нека буде Зорану Михајловић!“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.