Лоше расположење оца утиче на ово

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 13:00

Лоше расположење оца утиче на ово

Отац који није расположен, који је све време мрзовољан и не уме да контролише емоције лоше утиче на психичко стање детета. Фото: Pexels/Ketut Subiyanto Научници са универзитета “Michigan State” (MSU) спровели су нову студију на поменуту тему, а њихови резултати не само да наглашавају важност >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << улоге оца у животу детета, већ су доказали да укупно ментално стање и расположење оца имају утицај на психићко стање детета.
У студији су истраживачи прикупили податке од око 730 породица које су учествовале у истраживању “Early Head Start” програма широм света. Истраживачи су своју пажњу усмерили на дејство родитељског стреса и менталних здравствених проблема, попут депресије и анксиозности, на њихову децу.
Резултати су показали да њихово лоше стање негативно утиче на развој психичких способности код деце и то у касном развојном периоду. Једно од запањујућих открића ове студије је да очево ментално здравље има директан утицај на дететове социјалне вештине (као што су самоконтрола и колективни рад) у тренутку када дете дође до петог разреда основне школе. Заправо, депресија оца током детињства има више утицаја на развој дететових друштвених вештина него мајчина депресија или анксиозност.
Студија је, такође, показала да очева стресна расположења, повезана са родитељством, лоше утичу на когнитивни и лингвистички развој деце старости од две до три године.
Kako održavati probavni sistem u savršenoj ravnoteži?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лоше расположење оца утиче на ово се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.