Саливен: Бајден се неће извинити у име САД због атомске бомбе на Хирошиму

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 11:40

Саливен: Бајден се неће извинити у име САД због атомске бомбе на Хирошиму

Амерички председник Џозеф Бајден стигао је данас у Јапан где ће присуствовати самиту Групе седам (Г7) у Хирошими. Фото: Танјуг/AP Photo/Susan Walsh Бајден је слетео у базу америчких маринаца у Ивакунију, која се налази око 50 километара југозападно од Хирошиме.
Бајден не планира да се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << извини у име САД због употребе атомске бомбе у нападу на Хирошиму 1945. године током своје посете том граду, рекао је Бајденов саветник за националну безбедност, Џејк Саливен, у авиону на путу за Јапан.
Саливен је навео да ће Бајден, као један од лидера Г7, одати поштовање историји и јапанском премијеру Фумију Кишиди, пренео је Кјодо. Бајден ће присуствовати тродневном самиту Г7 који почиње у петак и он је други актуелни амерички председник после Барака Обаме који ће посетити Хирошиму, град који је разорен у првом нападу атомском бомбом у свету који су извеле САД у последњим данима Другог светског рата.
Планирано је да Бајден у петак са осталим лидерима Г7 посети Меморијални музеј мира у Хирошими пре почетка дискусија које ће се фокусирати на кључна глобална питања, као што су рат у Украјини, снабдевање храном, чиста енергија, вештачка интелигенција и нуклеарно разоружање.
Саливан је рекао да ће забринутости и питања у вези са Кином такође бити тема самита Г7. Ово је друга Бајденова посета Јапану од када је преузео дужност у јануару 2021. године.
Rusija napala sa 30 krstarećih raketa, ukrajinska PVO oborila 29

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Саливен: Бајден се неће извинити у име САД због атомске бомбе на Хирошиму се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.