Отварање линије до Чикага изузетно важно

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 08:30

Отварање линије до Чикага изузетно важно

Ер Србија је најбрже растућа регионална компанија, оценио је министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Горан Весић након одржане свечаности у Културном центру Чикага и подсетио да је линија до Чикага, само једна од 20 нових линија које се отварају у овој години. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Ер Србија/Тања Спремо
„Прошле године отворили смо 15 линија, наш аеродром је прошле године имао скоро шест милиона путника, ове године са реконстуркцијом капацитет је скоро 10 милиона путника. То говори да наша авио компанија толико расте да смо ми уз Варшаву, једина бивша источна земља која лети за Чикаго“, рекао је Весић.
Указао је да отварање авио линије није само саобраћајно питање, већ је то делом и спољна полтиика.
„Не можете да отварате авио линију, а да немате добре односе са земљама где путујете. То значи да су наши односи са Сједињеним Америчким државама у успону, што је јако добро и за нас и за Сједињене државе. И ова друга авио линија то јасно показује“, истакао је Весић.
„Ми смо трећа или четврта заједница у Чикагу. Али неће само они путовати. Ми ћемо почетком јуна потписати шер кор агримент са америчким компанијама, што значи да ће и Американци путовати. Као што из Београда неће путовати само Срби, већ читав регион“, оценио је министар саобраћаја.
Отварање авио линије до Чикага је доказ колико Србија напредује, али и показатељ колико економија расте, закључио је Весић.

Вучић с патријархом о питањима од судбинског значаја за народ и земљу

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Отварање линије до Чикага изузетно важно се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.