Руски удари на Кијев и широм Украјине

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 08:15

Руски удари на Кијев и широм Украјине

Једна особа је погинула данас у руском ракетном удару на индустријско постројење у јужном украјинском граду Одеси, док су делови пројектила који су падали током ваздушног напада изазвали два пожара у источним областима Кијева, саопштили су званичници. Фото: Танјуг/AP/Libkos Још >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << две особе су рањене у нападу у Одеси, написао је портпарол војне администрације Сергеј Брачук на Телеграму, преноси Ројтерс.

Узбуна за ваздушну опасност проглашена је јутрос широм Украјине, а војска је упозорила на могуће руске ракетне ударе на већем делу територије који се протеже од Кијева до централних региона и југа земље.
Сат времена након упозорења, са Телеграм канал украјинских оружаних снага поручено је становницима Кијева да остану у склоништима.
Упозорења су издата за низ других региона, укључујући Житомир западно од престонице и Кировоград, Черкаси и Дњепропетровск у централној Украјини.
Сирене су се огласиле и северно од Кијева и на југу и западу до региона Винистија, Хмељницки и Черновци.
Други Телеграм канали упозорили су на могуће ваздушне нападе у централном региону Полтаве и јужније у Миколајевској области.
Јутрошњи удари на Кијев су девети у низу недавних руских напада који су без преседана по својој снази, интензитету и разноврсности, написала је на Телеграму Градска регионална градска управа Кијева.
Упозорења о ваздушном нападу за Кијев су и даље на снази.
Градоначелник Кијева Виталиј Кличко је на Телеграму саопштио да је један пожар избио у гаражи у округу Дарница.
Пројектили су пали и у региону Дњепра у Кијеву. Он је навео да нема жртава ни у једном од ових инцидената.
Шеф кијевске војне администрације Сергеј Попко саопштио је на Телеграму да је избио пожар у нестамбеним објектима у округу Десњански, источно од престонице, а није било информација о евентуалним жртвама
Попко је рекао да је Кијев нападнут крстарећим пројектилима и да их је све оборила противваздушна одбрана.
У Кијеву су се чуле противваздушне јединице у акцији, саопштио је Ројтерс позивајући се на сведоке.
Било је извештаја и о експлозијама у другим већим градовима, али је непознато да ли су оне последица ракетних удара или противваздушне активности.

Кина лансира теретни свемирски брод на националну орбиталну станицу

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руски удари на Кијев и широм Украјине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.