Бајден: Споразум о буџету ћемо постићи, САД ће платити свој дуг

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 18:51

Бајден: Споразум о буџету ћемо постићи, САД ће платити свој дуг

Амерички председник Џозеф Бајден саопштио је данас да је уверен да ће он и конгресмени Републиканске и Демократске стране постићи споразум о буџету, те да ће Влада САД платити свој дуг. Фото Танјуг/AP Photo/ Evan Vucci Бајден је додао да ће се преговарачи састати данас, као и да ће он >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бити у блиском контакту са њима, преноси Ројтерс.
„Ујединићемо се јер немамо алтернативу. Да будемо јасни, ови преговори се односе на оквире буџета, а не на питање да ли ћемо платити дугове или нећемо“, рекао је председник САД.
Он је истакао да су се лидери обе странке сложили око тога да неће дозволити да САД дођу у ситуацију да не могу да плате своје дугове.
Америчка министарка финансија Џенет Јелен упозорила је раније да би Влада САД могла остати без новца до 1. јуна ако Конгрес не успе да подигне или суспендује горњу границу дуга.
Дуг савезне владе тренутно износи 31,4 билиона долара.
Достизање горње границе дуга значило би да америчка влада више није у могућности да позајмљује новац и, истовремено, би је довело у ситуацију да не може да отплати дуг, што би уздрмало глобална финансијска тржишта и срушило поверење у Америку као глобалног пословног партнера, наводи Ројтерс.
 
Mask: Nastaviću da pričam šta mislim, čak i ako to znači gubitak novca

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Бајден: Споразум о буџету ћемо постићи, САД ће платити свој дуг се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.