Вучић с патријархом о питањима од судбинског значаја за народ и земљу

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 18:42

Вучић с патријархом о питањима од судбинског значаја за народ и земљу

 Председник Србије Александар Вучић угостио је данас на ручку патријарха српског Порфирија и Свети архијерејски Сабор СПЦ, са којима је разговарао о свим питањима од судбинског значаја за наш народ и земљу, као и о тешкоћама које предстоје на међународном политичком плану, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поготово по питању Косова и Метохије. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић „Као и увек, са пажњом сам саслушао мишљење патријарха и уважених епископа, са којима сам се сагласио да је јединство народа, поготово у временима великих искушења, стуб очувања државе и националних интереса Србије, као и да Црква, као једна од најважнијих институција наше земље, има изузетну улогу у очувању тог јединства“, саопштио је Вучић на инстаграму.
Патријарх и архијереји СПЦ су разговарали са председником Републике о неколико за наш народ веома важних питања, а посебно о текућим и предстојећим притисцима који се тичу дијалога о Косову и Метохији, навела је Информативна служба СПЦ.
У разговору је, како је саопштила СПЦ, наглашено да је јединство народа, поготово у временима великих искушења, стуб очувања државе и националних интереса, а да Црква има изузетну улогу у очувању тог јединства.
Патријарх Порфирије је захвалио Вучићу што разуме потребе свог народа, које, како наводи СПЦ, јесу и потребе наше Цркве.
Vučić i Hil ispratili prvi let Er Srbije za Čikago

 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Вучић с патријархом о питањима од судбинског значаја за народ и земљу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.