Швајцарска: Парламент покреће истрагу о пропасти Креди Свиса

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 18:14

Швајцарска: Парламент покреће истрагу о пропасти Креди Свиса

Комисија швајцарског парламента истражиће пропаст банке Креди Свис и њено преузимање од мултинационалне инвестиционе банке UBC, објавили су данас локални медији, позивајући се на званичнике из горњег дома парламента. Фото: Pixabay/Tumisu Савет кантона Швајцарске је подржао формирања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << парламентарне истражне комисије, објавила је државна телевизија СРФ.
Раније је објављено да ће UBC, чије је седиште у Швајцарској, обезбедити безусловно антимонополско одобрење Европске уније за планирано преузимање Креди Свиса, чиме се банка приближила завршетку посла.
UBC је пристао да купи швајцарску банку за три милијарде швајцарских франака у залихама, пренео је Ројтерс.
Купац би требало да преузме и до пет милијарди франака губитака Креди Свиса, у спајању које су осмислиле швајцарске власти како би била избегнута већа превирања која потресају тржиште у светском банкарству.
И UBC и дупло мањи по имовини Креди Свиса су у групи од 30 светски систематски важних банака, а пропаст швајцарске банке би се одразила на цео финансијски систем, наводи Ројтерс.
Mađarska: Ukrajina da ukloni OTP s liste ratnih sponzora ako želi novu pomoć EU

 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Швајцарска: Парламент покреће истрагу о пропасти Креди Свиса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.