Русија и Украјина потврдиле продужење споразума о житу

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 18:06

Русија и Украјина потврдиле продужење споразума о житу

 Русија и Украјина данас су потврдиле да су се договориле да продуже споразум о житу за још 60 дана, након што је то саопштио турски председник Реџеп Тајип Ердоган. Фото: Pixabay/ID 41330 Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да је споразум продужен >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << како би се помогло земљама у невољи, преноси Ројтерс.
Међутим, Захарова је истакла да се свеобухватна процена Русије о ситуацији у вези са споразумом „није променила“.
С друге стране, потпредседник украјинске владе Олександр Кубраков навео је да Кијев поздравља продужење споразума, али је поручио да Русији не сме бити дозвољено да саботира договор, који омогућава извоз украјинског жита из црноморских лука.
„Поздрављамо наставак Иницијативе, али наглашавамо да она мора ефикасно да функционише“, написао је он на Фејсбуку.
Кубраков је позвао Русију да престане да користи храну као оружје и да њом уцењује.
 
Erdogan: Sporazum o žitu produžen na još 60 dana

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Русија и Украјина потврдиле продужење споразума о житу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.