Мађарска: Украјина да уклони ОТП с листе ратних спонзора ако жели нову помоћ ЕУ

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 17:31

Мађарска: Украјина да уклони ОТП с листе ратних спонзора ако жели нову помоћ ЕУ

Будимпешта ће блокирати следећу траншу војне подршке Европске уније Украјини и сваки нови пакет санкција Русији, изјавио је данас мађарски министар спољних послова Петер Сијарто. Фото: Wikimedia Commons/Orange.man Шеф мађарске дипломатије навео је да се то може променити само под условом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да Кијев уклони мађарску банку ОТП са своје листе ратних спонзора, пренео је Ројтерс.
Мађарска није одобрила исплату следеће транше војне подршке Украјини обезбеђене у оквиру Европског мировног фонда (ЕПФ), саопштила је у уторак канцеларија портпарола владе.
Транша је у вредности од 500 милиона и требало је да буде исплаћена следећег понедељка.
Будимпешта је наводно захтевала гаранције да ће ЕПФ задржати свој “глобални“ хоризонт у будућности и да се средства неће користити само за наоружавање Кијева, истиче агенција Анса.
Ванбуџетски Европски фонд за мир (ЕПФ) је установљен у марту 2021. године, а намењен је спречавању сукоба и јачању међународне безбедности, за шта је издвојено око 5,7 милијарди евра за период 2021-2027.
Већина средстава из овог фонда већ је издвојена за делимичну компензацију државама чланицама ЕУ за пружање војне помоћи Украјини.
Mask: Nastaviću da pričam šta mislim, čak i ako to znači gubitak novca

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мађарска: Украјина да уклони ОТП с листе ратних спонзора ако жели нову помоћ ЕУ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.