Ким Џонг Ун обишао шпијунски сателит, одобрио акциони план за лансирање

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 15:27

Ким Џонг Ун обишао шпијунски сателит, одобрио акциони план за лансирање

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун обишао је данас војни шпијунски сателит у Свемирској агенцији Северне Кореје и одобрио будући акциони план за његово лансирање. Фото: Танјуг/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File Он је том приликом изјавио да је извиђање из свемира пресудно за супротстављање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Сједињеним Америчким Државама и Јужној Кореји, преноси АП.
И поред тога што није саопштен датум лансирања, поједини аналитичари сматрају да би то могло да се догоди у наредних неколико недеља, али истичу да је сателит сувише мали и да не може да подржи прављење слика високе резолуције, наводи америчка агенција.
Приликом лансирања користила би се технологија ракета дугог домета чију је употребу забранио Савет безбедности Уједињених нација.
Јужнокорејско министарство спољних послова саопштило је да Северна Кореја још треба да информише међународне поморске и телекомуникационе власти о плановима лансирања.
Додаје се да би Северна Кореја, лансирањем сателита, прекршила више санкција Савета безбедности Уједињених нација, као и да би се тиме угрозили регионални мир и стабилност.
Izbori u EU između 6. i 9. juna 2024. godine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ким Џонг Ун обишао шпијунски сателит, одобрио акциони план за лансирање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.