Нема те ствари које ова два састојка неће очистити!

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 15:00

Нема те ствари које ова два састојка неће очистити!

Постоји неколико различитих поступака за чишћење површина на потпуно природан начин. Фото: Pixabay/stevepb Осим што се на овај начин не удишу штетне хемикалије, може се уштедети и новац.
Иако постоје средства за чишћење на природној бази која се могу купити у продавницама, врло >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << лако их можете направити сами. Све што вам треба су два састојка – сода бикарбона и лимун.
Поред чишћења, неки људи користе ова два састојка из здравствених разлога. За шта се користе сода бикарбона и лимун?
Док ће сода бикарбона неутралисати непријатне мирисе, лимун се користи за враћање сјаја површинама и освежавање. Ова комбинација је подједнако добра за одчепљивање одвода, али и за чишћење.
Ево како то функционише и за шта се користи:
Помоћ за прање веша Сода бикарбона ће уклонити мрље, али и непријатне мирисе са одеће. Неопходно је ставити у детерџентски део приликом прања веша. С друге стране, лимун ће осветлити жуте флеке испод пазуха узроковане дезодорансом или знојем. Потребно је прво проверити како лимун утиче на тканину, па тек онда мајице ставити у раствор лимуновог сока и воде и оставити да одстоји око 15 минута, а затим мајице опрати у веш машини. на најнормалнији начин.
Уклоните мирисе из микроталасне Лимунов сок, вода и кришке лимуна стављају се у ватросталну посуду која се затим ставља у микроталасну пећницу око пола минута и на јакој ватри. Затим оставите посуду у микроталасној пећници, не отварајући врата око пола сата, да пара уради свој посао. Након тога, пажљиво обришите крпу овим раствором и обришите је микроталасном пећницом. Исто се може урадити и са пећницом. Поред непријатних мириса, ово ће уклонити све мрље.
Чишћење даске за сечење Дрвена даска за сечење често поприми мирис лука или поврћа које се најчешће сече. Такође може променити боју. Да бисте решили овај проблем, сунђером утрљајте лимунов сок на даску и оставите да одстоји око сат времена, након чега се једноставно испере топлом водом, а мрље и непријатни мириси ће нестати.
Уклањање каменца Каменац је велики проблем многих кухиња, купатила, али и котлова. Поред сирћета, котлић се може очистити од каменца и уз помоћ лимуна. Исцедите сок од једног лимуна и ставите пар кришки у шпорет који сте претходно напунили водом. Укључите уређај и пустите да вода прокључа. Не просипајте воду одмах, већ оставите да одстоји неко време.
Отчепљивање одвода Ова комбинација је одлична када вам је одвод запушен. Прво ставите соду, а затим постепено додајте сок од лимуна. Све ће запенити, а најбоље је оставити смесу да делује пола сата па прелити врелом водом. Резултат ће вас изненадити.
Уклоните мирисе из фрижидеру Поред зрна кафе, пола лимуна или чинија соде бикарбоне биће добар избор за уклањање непријатних мириса из фрижидера.
Razmislite pre nego što ga se odreknete, začin previše moćno deluje na zdravlje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нема те ствари које ова два састојка неће очистити! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.