ПИО: Најбоља пословна година у последњој деценији

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 13:39

ПИО: Најбоља пословна година у последњој деценији

Завршни рачун Републичког фонда ПИО за период од 1. јануара до 31. децембра 2022. године показује да је по финансијским показатељима ово најбоља пословна година у последњој деценији. Фото: PIO fond Резултат пословања Фонда за 2022. годину је буџетски суфицит од 5,178 милијарди динара, каже >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Реља Огњеновић, директор Фонда ПИО:
– Ово је значајан суфицит у односу на претходне године, када се Фонд врло често суочавао са буџетским дефицитом. Нарочито када се има у виду да је у јануару 2022. извршено усклађивање пензија за 5,5 одсто, а потом и ванредно усклађивање пензија од девет процената. Такође је свим корисницима Фонда исплаћена једнократна помоћ у износу од 20.000 динара. За усклађивање пензија у претходној години, од укупно скоро 15 процената, и за исплату новчаног износа као увећања уз пензију, Фонд није имао никакве додатне дотације из републичког буџета. Од исплате априлских пензија у мају Фонд није повлачио додатна средства од државе за исплату пензија за категорију запослених до краја године – каже директор Огњеновић.
Позитивна кретања у финансијама Фонда ПИО настављена су и у 2023. години и за прва четири месеца ове године наплаћено је 11,0 милијарди динара више од планираног (5%).
– У односу на исти период 2022. наплаћено је 21,3 милијарди динара више прихода (10,2%). Добар тренд наплате доприноса се наставља, што значи да нам је економија у стабилном стању, број запослених се повећава, као и њихове зараде. Ефекат оваквих кретања за пензионере је тај да су пензије увећане у двоцифреном проценту, што је потврда одговорног залагања државе да се стандард најстаријих побољша – нагласио је Огњеновић.
PIO Fond: Besplatan oporavak penzionera u banjama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ПИО: Најбоља пословна година у последњој деценији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.