Ослободите се непријантих мириса из судопера са овим генијалним триковима

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 13:00

Ослободите се непријантих мириса из судопера са овим генијалним триковима

Често се дешава, посебно када је велика врућина и у највлажнијим данима, да се из вашег судопера шири непријатан мирис, понекад готово досадан. Фото: Pixabay/balog Постоји много специфичних производа на тржишту који се могу решити овим, али у већини случајева то су хемикалије. Свакако >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је боље одлучити се за кућна, економична и пре свега решења са минималним утицајем на животну средину.
Често је јак мирис који излази из одвода резултат лоших навика које, несвесно, свакодневно примењујемо. Остаци хране су главни узрок проблема, па је важно добро очистити судове и тигање пре него што их уроните у судопер, а добро је користити и филтер.
Такође, стална употреба сапуна и детерџената ослобађа хемикалије које се лепе за цеви у виду масти, што на крају ослобађа непријатан мирис. Решење је изабрати квалитетне или, још боље, еколошки одрживе производе, пише Нови лист. У неким деловима цеви вода стагнира, што погодује расту буђи и бактерија. Периодично дубинско чишћење може зауставити проблем. А старе цеви су идеално окружење за размножавање бактерија. Буђ и влага временом погоршавају спојеве цеви. Оштећени силикон емитује непријатан мирис. На тржишту постоји много производа који обећавају да ће решити ваш проблем. Али то су скоро увек хемијски производи који, с друге стране, имају последице по здравље и животну средину.
Из тог разлога, нудимо вам алтернативна, еколошки прихватљива решења: Сода бикарбона и крупна со У одвод сипајте шерпу кључале воде у којој сте растворили 5 кашика крупне соли и исто толико соде бикарбоне. Мириси и бактерије нестају.
Сирће и крупна со Прокувајте 2 литра воде, додајте мало сирћета и неколико кашика крупне соли. Смешу сипајте мало по мало у одвод, дозу по дозу у интервалима од једног сата.
Етерично уље лаванде Ставите вату у отвор лавабоа и навлажите је са неколико капи етеричног уља лаванде, ефикасног природног антибактеријског средства.
Лимун Исцедите два лимуна и сипајте сок у одвод. Оставите неколико сати, избегавајући отварање славине. Лимун је добро природно дезинфекционо средство.
Сода бикарбона и бело сирће Прокувајте пола литра воде и додајте 1 шољу белог сирћета. Затим ставите 100 грама соде бикарбоне у отвор судопера. Затим сипајте кључалу течност у судопер. Зачепите одвод и оставите га преко ноћи. Поновите једном недељно.
Крупна со Припремите мешавину крупне соли, каранфилића, листова белог слеза и кашичице соде бикарбоне. Сипати у одвод и оставити да делује око 40 минута, након чега се пушта топла вода. Операција се мора поновити неколико пута док се одвод не ослободи.
Neke od stvari koje prosipamo u sudoper, a ne bismo trebali

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ослободите се непријантих мириса из судопера са овим генијалним триковима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.