Урадите овај ритуал пре спавања и спаваћете као беба

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 11:31

Урадите овај ритуал пре спавања и спаваћете као беба

Ако желите да брзо заспите и да се довољно наспавате, следите само једно једноставно правило. Фото: Unsplash/Zhang Kaiyv Скоро свако има проблема са спавањем. Несаница је посебно акутна током периода стреса, брига, велике количине посла. Тело, упркос физиолошкој исцрпљености, као да наставља >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да буде будно. Све ово је, наравно, изглед – уосталом, онда недостатак сна лоше утиче на здравље.
На које трикове човек иде да заспи. Такође се користе праксе медитације и терапија лековима. Али постоји један најједноставнији, иако је научно доказан.
Према сомнолозима, неопходно је спавати са отвореним прозором или прозором. Недавне студије су показале да људи који спавају са отвореним прозором са свежим ваздухом спавају чвршће и буде се тек ујутру. Такође, побољшали су се њихови мисаони процеси, пажња и памћење – чинило се да се мозак поново покреће током пуног непрекидног сна.
– Квалитет ваздуха у спаваћој соби може да утиче на ваше когнитивне способности, као што је способност концентрације, разумевања и реаговања – објаснио је аутор студије, доктор Павел Варготски са Техничког универзитета у Данској.
Meditacija koja traje pet minuta može da nam pomogne da se izborimo sa stresom: Izdvojite malo vremena za svoj duh

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Урадите овај ритуал пре спавања и спаваћете као беба се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.