Министарка енергетике Шпаније: ЕУ ускоро забрањује руски ЛНГ

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 11:07

Министарка енергетике Шпаније: ЕУ ускоро забрањује руски ЛНГ

Земље Европске уније ће највероватније ускоро договорити забрану увоза течног природног гаса (ЛНГ) из Русије, изјавила је данас министарка енергетике Шпаније Тереза Рибера. Фото: Unsplash/stratoprado „Ако желимо да будемо доследни, морамо да кажемо да нећемо више прихватати руски гас. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Свима би нам могло бити много угодније са тим сценаријем“, рекла је шпанска министарка., пренео је Ројтерс.
Земље ЕУ су се у марту сагласиле да траже правну опцију за заустављање Руске компаније од слања ЛНГ у блок.
Рибера је у марту упутила писмо увозницима и главним шпанским компанијама за течни природни гас тражећи од њих да се уздрже од потписивања нових уговора  за куповину руског гаса, након што постојећи уговори истекну.
Према њеним речима, све контактиране компаније су се обавезале да неће потписивати нове уговоре. Захтев је уследио након сличног апела европске комесарке за енергетику Кадри Симсон.
Апел увозницима ЛНГ-а део је све већих напора шпанске владе да се обрачуна са увозом руских енергената.
“Шпанија је већ појачала контролу увозних папира и покренула истрагу због тврдњи да руски дизел улази у Европу преко трећих земаља. Међутим, до сада се није појавио ниједан доказ за то“, рекла је Рибера, преноси Танјуг.
Влада је у преговорима са лучким и царинским властима, додала је, напомињући да је тешко пратити порекло енергената.
Evropski lideri sastali se na Islandu kako bi izračunali cenu ruskog rata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Министарка енергетике Шпаније: ЕУ ускоро забрањује руски ЛНГ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.