Шта мисли Илон Маск о раду од куће?

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 09:51

Шта мисли Илон Маск о раду од куће?

Рад на даљину је будалаштина и морално је погрешан, изјавио је извршни директор компаније Тесла Елон Маск, у својој последњој рунди критика на рачун те праксе запошљавања која је дефинисала еру пандемије корона вируса. Фото: Танјуг/AP/Jae C. Hong У интервјуу за телевизију ЦНБЦ, Маск, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << један од најбогатијих људи на свету, назвао је технолошке раднике Силиконске долине „лаптоп класом која живи у ла-ла-ланду“.
Он је рекао да верује да рад у канцеларији повећава продуктивност – и да запослени који су одбили да се врате у радно окружење након што су ограничења COVID-19 престала, треба да се „спусте на земљу“ и врате на посао као и сви други.
”Цела ствар о раду од куће…, мислим, постоје неки изузеци, али мислим да је цео појам рада од куће помало као, знате, лажни цитат Марије Антоанете ‘Нека једу колаче’ „, рекао је Маск у великом интервјуу.
„Заиста? Радићете од куће и натераћете све остале који су направили ваш аутомобил да дођу да раде у фабрици? Натераћете људе који вам праве храну да буде достављена – да не могу да раде од куће? Људи који долазе да поправљају твоју кућу? Они не могу да раде од куће, али ви можете? Да ли то изгледа морално исправно? То је збркано“, додао је Маск.
Упитан да ли верује да је то морално питање, он је одговорио „да“.
„То је питање продуктивности, али је и морално питање“, рекао је Маск и додао да би људи требало да се спусте на земљу „у вези са тим с…њем, јер траже од свих осталих да не раде од куће док раде – то је погрешно. Директива о повратку у канцеларију у Силицијумској долини и широм САД наишла је на отпор радника, што је фрустрирало руководиоце. Продуктивност у компанијама је очигледно ослабила, а очекивања инвеститора су расла, што је навело руководиоце компанија као што су Амазон и Салесфорце да захтевају да се радници врате у своје канцеларије, наводи ЦНБЦ. Маск је и раније био отворени критичар рада на даљину.
Након што је купио Твитер за 44 милијарде долара, Маск је у новембру послао и-мејл свим запосленима у којима им је рекао да им више неће бити дозвољено да раде од куће, осим ако он то лично не одобри и да треба да очекују да ће бити у канцеларији 40 сати недељно.

САД: Пораст броја радно способних који користе недозвољене супстанце

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта мисли Илон Маск о раду од куће? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.