Пасошка контрола на будућој железничкој линији између Суботице и Сегедина без изласка из воза?

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 09:20

Пасошка контрола на будућој железничкој линији између Суботице и Сегедина без изласка из воза?

PO Фото: Градске инфо
Председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор на ову тему је разговарао са парламентарним државним секретаром Министарства унутрашњих послова Мађарске Бенцеом Ретваријем, када је изречена могућност да припадници унутрашњих послова Србије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и Мађарске у Сегедину прегледају путне исправе приликом граничне контроле путника у возу Сегедин – Суботица.

Гостујући у емисији „Јавни послови“ Панон телевизије, Пастор је још једном подвукао важност убрзаног обављање контроле, како би се она одвијала што ефикасније.
„Никада нису били овако добри односи између две државе, а да при томе никада није било овако срамотан начин преласка границе“ – нагласио је Пастор.
Он је подсетио да од почетка изградње нове пруге између два града инсистира и тражи да се контрола путних исправа одвија само на једном месту и да се никако не дође у ситуацију, да негде, макар и у Хоргошу, „сви треба са пакетима да се искрцају, стану у колону и чекају, било да је јако сунце или да пада киша, или да се на хладноћи одвија контрола исправа“. „Изгледа да се након много година малтретирања и мучења заокружује решење које ће, уколико се оствари, бити јако добро, а то је да се конкретно на једном месту, и то у Сегедину одвија контрола путних исправа“ – рекао је Пастор.
Пруга између Сегедина и Суботице отворена је за теретни саобраћај августа прошле године, док је покретање путничког саобраћаја између два града планирано до краја ове.
Теретни возови на једној од најмодернијих пруга у Србији, у којој је са српске стране уложено више од 85 милиона евра, саобраћају брзином од 100 километара на сат, док ће путнички ићи и до 120 километара на сат, а путовање између два града ће трајати нешто више од пола сата.
Све што нисте знали о професионалним демонстрантима у Србији

 
Преузмите андроид апликацију.R
Чланак Пасошка контрола на будућој железничкој линији између Суботице и Сегедина без изласка из воза? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.