Јокић за антологију, трипл-дабл у победи Денвера над Лејкерсима

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 08:15

Јокић за антологију, трипл-дабл у победи Денвера над Лејкерсима

Кошаркаши Денвер нагетса победили су Лос Анђелес лејкерсе 132:126 у првом мечу финала Запада. Никола Јокић је остварио трипл-дабл од 34 поена, 21 скока и 14 асистенција са шутем 12/17 из игре. Фото: Танјуг/AP/Matt York Чинило се да ће Лејкерси проћи као Санси, али је у финишу дошло до велике драме.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << />
Денвер је кренуо онако како најбоље зна. Јака одбрана и много трчања у контранападе. Основа свега био је Никола Јокић, јер су се његовим скоковима покретали контранапади. Чак је и он преносио лопту у пуном трку и делио их. Лопта му се просто лепила за руке, користио је своје габарите да заузме позицију у рекету и наметне контролу под својим и обручем Лејкерса.Што се тиче постављеног напада, покретане су акције са Николиним уручењима за шутере.
Лопта је кружила у нападу, налазили су се добри шутеви и треба да се истакну играчи улоге Денвера, који су надиграли ривале истом статуса у редовима Лејкерса.
Ентони Дејвис је имао проблема, пошто је морао да сустиже играче Денвера који продиру ка кошу, а Јокић једва чека иза његових леђа на офанзивном скоку.
После осам поена у првој деоници се додатно разиграо у другој, погодио и једну тројку, завршивши са запањујућих 19 поена, 16 скокова и шест асистенција, шутирајући 7/10 из игре. Претходни пут је 15+ поена, 15+ скокова и 5+ асистенција после две четвртине у плеј-офу или регуларној сезони имао Кевин Гарнет 1999. године.
Најлепши његов потез је сјајна финта, окрет на другу страну и закуцавање у директном дуелу за Дејвисом.
Шест трипл-дабл Николе Јокића дошао је у шестом минуту треће деонице после асистенције Кентејвијусу Колдвел-Попу. Денверова максимална предност у трећј деоници достигла је 21 поен разлике. Дејвис је успео да смањи на минус 11, да би му Јокић узвратио тројком у лице у последњој секунди четвртине. Лејкерси су смањили почетком четврте деонице на једноцифрени заостатак 108:100 тројком Остина Ривса. После тајм-аут су се Нагетси регруписали и адекватно узвратили. Шест нанизаних слободних бацања опет су спустили Лејкерсе на минус шест на четири минута до краја меча. На све то тројка Ривса. Постало је опасно по Денвер. На 27 секунди до краја Јокић извлачи фаул Дејвиса и сигурно са два пенала диже на 131:126. Никола и Џамал Мари краду лопту Леброну Џејмсу у рекету, коме је Ривс уручио „врућ кромпир“. Лејкерси фаулирају „Џокера“ на 11 секунди, а он погађа једно од два бацања.
Јокић је завршио са запањујућим остварењем од 34 поена, 21 скока и 14 асистенција са шутем 12/17 из игре (9/14 за два, 3/3 за три,7/8 са пенала). Први трипл-дабл неког играча унутрашње линије са 70 одсто шута из игре још од Чарлса Барклија 1993. године.
Лице града: Алексеј Покушевски – NBA кошаркаш (ВИДЕО)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јокић за антологију, трипл-дабл у победи Денвера над Лејкерсима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.