Шојгу: Нетачно је да је Украјина оборила шест руских хиперсоничних ракета

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 07:45

Шојгу: Нетачно је да је Украјина оборила шест руских хиперсоничних ракета

Руски министар одбране Сергеј Шојгу одбацио је тврдње Украјине да је оборила шест хиперсоничних пројектила „кинжал“ током ноћи, рекавши да Москва није ни лансирала толико пројектила. Фото: Танјуг/AP/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo
Шојгу је рекао да је Кијев саопштио да је оборио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << три пута више пројектила него што је Русија заиста испалила, пренеле су РИА Новости.

„Већ сам рекао и поновићу. Нисмо лансирали толико пројектила које они, наводно, сваки пут у својим изјавама ‘оборе’. И увек греше са типом пројектила“, рекао је Шојгу.
„Кинжал“ може да достигне брзину и од 10 маха, што је више од 12.000 километара на час, практично је недодирљив за савремене противракетне системе.
Кина лансира теретни свемирски брод на националну орбиталну станицу

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шојгу: Нетачно је да је Украјина оборила шест руских хиперсоничних ракета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.