На које све начине можете искористити кору од јабуке?

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2023, 20:01

На које све начине можете искористити кору од јабуке?

Кора јабуке је богата влакнима и одличан је додатак свему. Дакле, следећи пут када једете јабуку, сачувајте кору и употребите је други пут. Фото: Pixabay/stevepb Направите здрав чипс Коре од јабука које су остале након припреме десерта лако се могу претворити у укусни чипс. Помешајте >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << их са мало путера и додајте прстохват соли, цимета и шећера. Ређајте их на масни папир и пеците на 200 степени око 12 минута, док не добију лепу жуту боју. Када су готове, оставите их да се охладе и постану хрскаве. На крају их поспите са још мало мешавине цимета и шећера и послужите.
Направите топли напитак Ставите их у кључалу воду, заједно са штапићем цимета, па мало прокувајте и процедите. Додајте мало меда и добићете одличан чај. На сличан начин се прави и компот, само што кувану кору у том случају не бацате, већ сервирате заједно са течношћу.
Ставите их у смути Кора јабуке је богата влакнима и одлична је као додатак здравим смутијима. Поред тога, то ће им дати мало слатки укус. Ако имате више коре од јабуке него што можете да искористите, ставите је у замрзивач и извадите по потреби.
Одличне су  и за салате Кору јабуке исеците на танке тракице и додајте у сезонску салату јер ће јој, осим што је здрава, дати и леп укус. Одлично се слажу са зеленом салатом, купусом, цвеклом…
Направите јабуково сирће Преостале јабуке ставите у теглу и прелијте водом у коју сте ставили шећер. Приближно једна трећина шоље шећера се додаје у литар воде. Покријте теглу прозрачним комадом тканине, причврстите гумицом и сачекајте. После отприлике недељу дана течност постаје тамнија. Затим процедите и вратите у теглу, па поново покријте прозрачном крпом. Оставите поново око три до четири недеље. Знаћете да је јабуково сирће спремно када се у течности појаве мехурићи. Чувајте јабуково сирће на хладнијем месту.
Очистите алуминијумско посуђе Коре од јабука ставите у воду и прокувајте – прво прокувајте, па смањите температуру и кувајте на лаганој ватри још пола сата. Охладите и очистите алуминијумско посуђе течношћу. Наиме, киселина из јабуке ће уклонити мрље са алуминијума.
Jabuke vam brzo trunu? Od čega sve zavisi njihov rok trajanja i kako možete da im produžite svežinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На које све начине можете искористити кору од јабуке? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.