Председник Вучић се обраћа након седнице СНС-а: Позивам људе да нико не дође на скуп уколико га неко приморава

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2023, 19:28

Председник Вучић се обраћа након седнице СНС-а: Позивам људе да нико не дође на скуп уколико га неко приморава

Састанак Председништва Српске напредне странке (СНС), одржан је данас у 17:00 у седишту СНС-а на Новом Београду, а седници оперативно-политичког страначког тела присуствује и председник странке Александар Вучић. Фото: Дамир Дервишагић Седници Српске напредне странке присуствовали >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су највиши функционери СНС – Ана Брнабић, Милош Вучевић, Синиша Мали, Владимир Орлић, Братислав Гашић, Александар Мартиновић, Петар Петковић, Никола Селаковић, Томислав Момировић, Александар Шапић, Златибор Лончар, Маја Гојковић, Небојша Стефановић, Горан Цветановић, Владимир Ђукановић, Зоран Ђорђевић, Сандра Божић, Мирсад Ђерлек и други.
Питања новинара:
О хајци на СПЦ Председник Вучић је, поводом медијске и хајке дела опозиције на СПЦ, рекао да је интересантно то да сваки пут кад анархо-либералне стране које себе називају либералним, а увек су најагресивније, на кога год да крену на крају се обрачунавају са било којим патријархом, од патријарха Павла, до патријарха Порфирија.
„То је демократија. Морате да допустите све то. Нека цвета хиљаде цветова. Свако има право да изражава своје мишљење. Мислим да је Србија секуларна држава, али потребно је да разговарају Црква и држава“ – казао је Вучић и додао да се ради о јакој антисрпској агенди.
О изјави Јове Бакића О изјави Јове Бакића да СНС не можете победити на изборима, Вучић је рекао да је та изјава језива.
„А како мислите да победите? Тако што ћете да нас убијете? Тако што ћете да нас јурите моткама по улицама, ви јунаци? У којој се то земљи долази на власт без избора? Мислите ли да изборима морају да буду, а да буду „ћораве кутије“, да не сме да се кандидује Александар Вучић. То слушам на сваком њиховом скупу, да не сме моје име на листама да се појави.“
Председник СНС је рекао да то четири и по године слуша пред сваке изборе.
Фото: Дамир Дервишагић „А, што? Због чега? Где то има у свету? Нема нигде! Није ни Макрон излазио на локалне изборе, па је његово име стајало на листама. А што вам смета моје име кад сам „најгори убица“? Најлакше ћете да победите убицу, криминалца и злочинца или знате и сами какви сте лажови“ – казао је Вучић.
Вучић је рекао да нема проблем да они наставе са таквим изјавама.
„Дођу некад тмурна, суморна времена у којима најгори испливају на површину, они који нису могли разред да прођу, најнеспособнији и помисле да је то тренутак за њихову акцију. Срећом, то време увек јако кратко траје“ – рекао је он.
Вучић је поновио да жели да прича са свим пољопривредницима, али да не жели да разговара са Погачаром који је долазио за протесте фриленсера, па за протесте „кров над главом“.
„Сад видим да вози трактор, али метар напред, метар назад. Једино што знам је да мрзи Србе до зла Бога. Он и Брајан Брковић свуда јуре да поцепају српске заставе. Јеси ли сељак, фриленсер, извршитељ, борац против извршитеља? Па, ништа – професионални демонстрант. Зато зовем људе на скуп наде“ – казао је лидер СНС.
Каже да ће он лично да решава проблеме пољопривредника, али не тако што му доводе председника месног одбора ДС. „А са њим је председника месног одбора друге странке. Дан и ноћ сам спреман да разговарам са пољопривредницима, али нећу са онима који цепају српске заставе и убацују димне бомбе у зграде институција“ – рекао је Вучић.
Говорећи о скупу најављеном за 26. мај, он је рекао да позива све људе да нико не дође на скуп уколико га неко приморава или тера. Фото: Дамир Дервишагић “ Да ли стварно мислите да за нас гласају људи које неко приморава? Много хиљада људи је шетало, скоро 12.000 на последњем скупу, а 9.000 од њих није хтело да се окрене ни за једним од опозиционих лидера. Неће нико ни да их погледа. Људи су се осећали лоше, решили су да изађу и покажу страх, огорчење…“
„Мене не воле, сматрају да сам крив за шта год хоћете и поштујем то. Сад да вам наведем разлику. Људи који ће доћи 26. маја неће да окрећу главу од мене као свог председника, ни од осталих учесника. Имате људе којима петоро људи не приђе да им „назове добар дан“, а код нас је то другачије.“
„Код нас људи понеког и воле, а свакако имају поштовање, што ми је најважније. Видећете много већи број људи него 19. априла. Да ли стварно мислите да то неко може људе да натера? Шта је иза паравана када гласају. Добио сам 2 милиона и 750 хиљада гласова у првом кругу“ – казао је Вучић.
Председник СНС рекао је да се разговарало о актуелној политичкој ситуацији о земљи и великом скупу који је најављен за 26. мај у Београду, али и о скупштини СНС 27. маја у Крагујевцу. “ Са поносом желим да кажем да смо до вечерас успели да прикупимо готово тачно 20.000 комада различитог наоружања и минско-експлозивних средстава, то је свакако највећи успех који је Република Србија могла да направи у тешком, деликатном тренутку и трагедијама које су нас задесиле.“
„Поносан сам на одговорност људи који су разумели колико је важно да предају нелегално оружје. Та акција се наставља. Реч је о озбиљној количини оружја и за толико оружја смо данас сигурнији, за милион метака и минско-експлозивних средстава“ – истакао је председник СНС.
Лидер СНС истакао је да се разговарало о притисцима поводом Косова и Метохије. Каже да дефакто постоји план да Србији и Србима кажу да су неки извршили своје обавезе тако што су саслушали излагање о нацрту онога на што се обавезали.
„Разговарали смо о тежини политичке ситуације с којом је земља суочена. Разговарали смо о притисцима који се тичу КиМ, и јасно и недвосмислено на основу извештаја који је поднео Петар Петковић, постоји дефакто план којим покушавају да Србији и Србима кажу да су неки испунили своје обавезе тако што су саслушали све о нацрту формирања ЗСО“ – рекао је.
Вучић је рекао да је разговарано и о економској ситуацији, те да се тражи од Владе да снажније приступи реформама, пре свега у погледу јавних предузећа, али и даљем довлачењу страних директних инвестиција и да се решавају проблеми људи. „Људи који се налазе у најодговорнијој политичкој партији у земљи морају више да разговарају са народом, да саслушају проблеме, да иду на терен, да слушају примедбе људи, али да покушавају да решавају њихове проблеме“ – казао је Вучић.
Председник СНС истакао је да ће око 4.000 делегата бирати ново руководство СНС у Крагујевцу 27. маја. Каже да је важно да се странка припреми да са новим руководством буде спремна да одговори свим изазовима, подмлади странку…
Каже да ће 27. маја делегати донети одлуку да ли ће СНС да буде у новом покрету који ће бити формиран.
Када је питању скуп 26, председник Вучић каже да то није митинг СНС или СПС, нити контрамитинг јер је једини заказан за тај дан. „Последњи тако велики смо правили 19. априла 2019. године. Више од 4. године је протекло од тог великог скупа. Ово је скуп за све обичне, добре људе Србије. Ово је скуп и за оне људе који хоће да подрже све оне који су изгубили своје најближе. Они су заслужили највећу подршку и државе и људи и свих нас“ – истакао је.
Он је нагласио да ово није скуп љутње, те да не сме да буде скуп мржње.
“ Такође, ово није скуп који организујемо протеста, ово није скуп љутње, ово не сме да буде скуп мржње, без обзира што према нама праве једино мржњу. Тај скуп мора да буде све супротно од онога што други раде, што други праве. Мислим да то дугујемо нашој деци, породицама и будућности „- рекао је.
„Морамо на том скупу да покажемо пут Србије ка напред, у будућност и да уверимо Србију да ће Србија, не само да опстане, већ да ће моћи још брже да напредује“ – рекао је он.
Он је рекао да не постоји ниједна област у Србији у којој није остварен напредак. „Субвенције 2012. за пољопривреднике су биле 25,8 милијарди, а данас су 81 милијарди. Само да видите шта је разлика између Србије тада и Србије данас. Погледајте са којим тракторима су тада излазили на улице, а погледајте са којим излазе данас „- рекао је и додао:
„Позивам их да разговарају. Увек и у сваком тренутку сам спреман да их примим да решавамо проблеме, али ме политички притисци и претње не занимају. Желим да разговарамо аргументовано о томе шта држава може, а не шта неко жели.“
„Важно нам је да на велики скуп наде 26. маја у 19 сати људима улијемо наду у Србији, да могу да живе нормално, да живе у Србији у којој их неће сваког дана позивати на убијање, стрељење, пливање у рекама, већ да покажу како изгледа пристојна Србија.“
„Верујемо да ће бити највећи скуп у Србији икада, а можда и не успемо. Не можемо толико сендвича да спремимо, како кажу ови. Они кавијар, ми сендвиче“ – рекао је он.
Вучевић: Ангажовањем у мултинационалним операцијама дајемо допринос миру у свету

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председник Вучић се обраћа након седнице СНС-а: Позивам људе да нико не дође на скуп уколико га неко приморава се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.