Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2023, 17:02

Васковић: Јелена Тривић, Народни Фронт – Млади људи, нова лица, попуњавају празни опозициони простор на политичкој сцени Републике Српске

Формирање и деловање Народног Фронта требало би да буде преломна тачка у политичком животу Републике Српске, јер је извесно да Тривићева никада неће прихватити улогу статисте Милорада Додика.
Новинар Слободан Васковић објавио је нови текст на свом блогу у којем наводи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да млади људи окупљени око Јелене Тривић, као нова лица, попуњавају празни опозициони простор на политичкој сцени Републике Српске.
Текст преносимо у целости:
Прва редовна скупштина “Народног Фронта” Јелене Тривић биће одржана 23.05. у Бањалуци, након чега ће се Покрет активно укључити у политички живот. 1. Тривићева се, од оснивања Народног Фронта, оглашавала врло ретко у јавности што је био одличан маркетиншки потез: Обавијао је дизање инфрастуктуре Покрета одређеном дозом мистике, дао му интригантност; Омогућио Тривићевој да интензивно ради на подизању инфраструктуре и, истовремено, сагледа врло прецизно позицију коју ће заузети на политичкој сцени.
2. Након свега што се дешавало око Народног Фронта, потпуно је јасно да су Тривићева и њен Покрет подједнако удаљени од Режима, али и такозване опозиције, примарно СДС-а и ПДП-а, који су били и остали задња линија одбране Додиковог аутократског система.
3. Народни фронт је и пре активног укључивања у политички живот већ постао алтернатива, што је парадокс.
4. Формирање и деловање Народног Фронта требало би да буде преломна тачка у политичком животу Републике Српске, јер је извесно да Тривићева никада неће прихватити улогу статисте Милорада Додика коју врло чврсто држе челници ПДП-а и СДС-а.
5. Извесно је и да ће Додик коначно, на политичкој сцени, добити противника којег неће моћи ни купити ни уцењивати и од којег ће, увек, добити врло чврст, конкретан одговор и акцију на његове антинародне и антицивилизацијске политике којима сатире народ у ентитету, али и у БиХ.
6. Оно што додатно указује да Народни Фронт, његово деловање, представља преломну тачку на политичкој сцени, односно јако супротстављање кошници Додикових личних интереса (у којој су и они које он остварује са наводим опозиционарима) јесте чињеница да ниједна политичка личност, као и ниједна странка у оснивању, није толико нападана током формирања. То је парадокс, досад невиђен на политичкој сцени РС који је дао снажан замах Тривићевој, не наносећи јој баш никакву штету.
7. Јелена Тривић, а потом и Народни Фронт су под тешком паљбом најтежих оруђа Режима и такозване опозиције, СДС-а и ПДП-а, примарно, још од почетка октобра, након завршених избора које је Додик монструозно покрао, као што је фалсификовао и победу за председника РС.
8. Прво је, због непризнавања резултата избора, тешко, претешко, нападана Тривићева, а након што је постало јасно да ће напустити усахли, ником потребни ПДП, напади су добили на интензитету. Крешендо је била најава формирања Фронта и од тада, па све до данас напади не престају; И то напади високог интензитета, који се очитују делом кроз бројне медије које контролише Режим, али и они испод радара, који су подмукли, прљави, токсични и сведоче да ни лажна опозиција, која је свесна да никада не може победити Додика, не жели да испусти мрве које им даје.
9. Није изненађење да се нападима на Тривићеву прикључио и Небојша Вукановић који је себе назвао Џином, што је, руку на срце, заиста комично.
Вукановић очито не може поднети чињеницу да је Тривићева за врло кратко време изградила велику инфраструктуру и да је и даље врло значајна у јавном животу, иако се ретко, готово никако, у последње време у њему не појављује.
10. Стрпљење влада, а не Краљица, одувек је било, а тако ће и остати; Тривићева је стрпљива, док Вукановић не познаје суштинско значење те речи.
“Џин” ће, ако настави овим ритмом, завршити као Иван Пернар, који је, својевремено, био права атракција на политичкој сцени Хрватске, али је брзо сагорео.
Свако је ковач сопствене судбине, па тако и Вукановић; За потписника ових редова није уопште изненађење његов напад на Тривићеву, већ бих био изненађен да није напао. 11. Лоше уштимани, разорени, политички урушени СДС и ПДП узалудно троше задње атоме снаге на покушај да поставе клипове Народном Фронту, са акцентом на Трвићеву. Да су толико енергије уложили у последње опште изборе, колико улажу у нападе на Тривићеву и Народни Фронт, имали би у парламенту бар десет посланика више.
12. Очекивано је да је најагилнији нападач Драшко Станивуковић, који на све могуће, примарно ниске и прљаве манипулативне, начине јуриша и даље на Тривићеву. Међутим, он је политички готов; Његов крај је на следећим локалним изборима дефинитиван, уколико пре тога не буде ухапшен због бројних кривичних дела која је починио.
13. Станивуковић је потпуно у Додиковој функцији, а придружио му се и Бранислав Бореновић, шеф готово непостојећег ПДП-а, који је у толикој мери токсичан да је то изненађење, али само за оне који нису свесни његовог бескичмењаштва и неспособности, јавно исказане, да води политички субјект. Не постоји адреса на коју поменути двојац лоше уштиманих политичких мртваца нису покуцали у намери да покушају задати тежак ударац Тривићевој. Ни на једној адреси нису получили никакав успех. То што су их понегде примили, они су потпуно погрешно разумели – као обећања да ће им се помоћи у рушењу Народног Фронта, а не као поигравање са њима. Очекивано од незналица.
14. Немам уопште потребе шире појашњавати да је њихов најважнији саветник и савезник Ненад Нешић, а од те болесне коалиције, чији је једини циљ рушење Фронта, тек ће да заболи глава и Бореновића и Станивуковића. Брже него што мисле.
15. Што се тиче напада из СДС-а којег је в.д. председника странке Милан Миличевић већ довео под Додиков шињел, они, у највећој мери, иду управо од њега, Дарка Бабаља, који га контролише, и дела начелничке струје што жели уску сарадњу са Режимом.
Уопште нису вредни појашњења шта за њих значи та уска сарадња којој теже, али у СДС-у постоји и крило које није против Тривићеве и разуме потребу стварања алтернативе. На челу те струје је Вукота Говедарица, један од ријетких у тој странци, уз неколико младих политичара, који је остао опозиционар. Међутим, за СДС, ма колико растурен био, то је премало за истинско опозиционо деловање.
Скупштина те странке показаће да ли ће превладати Бабаљева отровна струја или Вукотина, која је на потпуно супротном крилу и од Миличевића и од Бабаља. 16. На политичкој сцени РС следе велике турбуленције; Процеси који, између осталог, значе и смену политичких генерација су незаустављиви.
Тривићева треба истрајати на младим, некомпромитованим, образованим особама, који јесу алтернатива и који би вратили наду у повратак демократије у ентитет. 17. Неколико чињеница о Народном Фронту: Важно је навести да је Покрет већ парламентаран (има два посланика, засад); Да је заступљен у бројним градским и општинским скупштинама (њих петнаест); Да је Покрету приступио заиста велики број младих, некомпромитованих личности, те да се већ сада може рећи да ће политички простор у опозиционом делу који је потпуно празан, бити попуњен новим, свежим, младим, образованим политичарима који ће, временом, израсти у стварне лидере.
Битно је знати да је у оснивању тридесет Градских и Општинских одбора Фронта који ће своја руководства добити након одржавања Прве редовне Скупштине, на којој би требало да се изабере Главни одбор. 18. То што је Народни Фронт парламентарна странка и већ има бројне одборнике, само по себи, није најбитније; Најважније је да млади људи, нова лица, попуне празни опозициони простор на политичкој сцени Републике Српске, чиме ће и масовност Народног Фронта бити загарантована!
Председник Александар Вучић: Уједињење Србије почиње 19. маја у Јужном Банату

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Васковић: Јелена Тривић, Народни Фронт – Млади људи, нова лица, попуњавају празни опозициони простор на политичкој сцени Републике Српске се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.