Заказана седница Скупштине ЦГ на којој ће Милатовић положити заклетву

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2023, 16:31

Заказана седница Скупштине ЦГ на којој ће Милатовић положити заклетву

Председница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић сазвала је за суботу, 20. маја, седницу на којој ће изабрани председник Црне Горе Јаков Милатовић положити заклетву и ступити на дужност. Фото: Танјуг/AP Photo/Risto Bozovic Седница Скупштине је заказана за 12 сати.
Изабрани председник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Црне Горе полаже заклетву на дан када истиче мандат његовом претходнику, а церемонија инаугурације биће одржана у црногорском парламенту, саопштено је из Скупштини Црне Горе.
Какос е наводи, седницу ће отворити председница парламента Данијела Ђуровић, након чега ће уследити интонирање химне, а потом и полагање заклетве Јакова Милатовић, који ће одржати инаугурациони говор.
Тиме ће, наводи се, бити означено његово ступање на дужност председника Црне Горе.
По завршетку седнице, уследиће церемонија Свечаног војног поздрава на платоу испред Скупштине Црне Горе.
Протоколом је предвиђен коктел у Вили Горица на којем ће домаћин бити Милатовић са супругом.
Мандат председника Црне Горе је пет година, Милатовић је трећи црногорски председник од проглашења независности, 21. маја 2006. године.
Први је био Филип Вујановић, иначе, рођени Београђанин, који је на тој функцији био три мандата, изабран је пре проглашења црногорске независности, односно први мандат му је био у новооснованој Државној заједници Србије и Црне Горе, а наследио га је Мило Ђукановић, изабран на председничким изборима 2018..
Вујановић и Ђукановић су инаугурисани на Цетињу за разлику од Милатовића који ће заклетву положити у Скупштини Црне Горе у Подгорици.
Savet EU usvojio uredbu čiji je cilj smanjenje krčenja šuma

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Заказана седница Скупштине ЦГ на којој ће Милатовић положити заклетву се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.