Москва спремна за дипломатско решење ако престану напади на њен суверенитет

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2023, 15:30

Москва спремна за дипломатско решење ако престану напади на њен суверенитет

Москва је отворена за конструктивне дипломатске напоре за решавање горућих проблема, ако и када САД и НАТО покажу да су спремни за то и престану да нападају суверенитет Русије, изјавио је данас стални представник Русије при Канцеларији УН Генадиј Гатилов. Фото: Pixabay/opsa Говорећи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на заседању Конференције о нуклеарном разоружању УН, он је подсетио да је пет нуклеарних сила у заједничкој изјави од 3. јануара 2022.
године истакло потребу међусобног признавања безбедносних интереса и забринутости, као и важност дипломатских приступа за спречавање оружане конфронтације, преноси ТАСС.
“То ће захтевати, пре свега, преиспитивање лабаве архитектуре међународне безбедности“, рекао је Гатилов и додао да ће бити неопходно “стабилизовати односе између нуклеарних сила које су сталне чланице Савета безбедности УН и сносе посебну одговорност за мир и глобалну безбедност“.
“Биће потребни напори да се обезбеди дугорочна стабилност, што је немогуће без ублажавања напетости и враћања поверења између држава барем на најнижем нивоу“, рекао је он.
CIA pozvala Ruse koji su voljni da špijuniraju da joj šalju informacije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Москва спремна за дипломатско решење ако престану напади на њен суверенитет се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.