Председник Врховног суда Украјине у притвору због корупције

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2023, 13:49

Председник Врховног суда Украјине у притвору због корупције

Канцеларија украјинског Специјалног тужилаштва за борбу против корупције саопштила је данас да је притворен председник Врховног Суда Украјине због сумње да је учествовао у корупционашкој шеми. Фото: Танјуг/Ukrainian Presidential Press Office via AP Тужилаштво није именовало приведеног званичника, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << али је новинарима речено да је реч о човеку који је био на челу Врховног суда, као и да осумњиченом још увек није уручена оптужница, преноси Ројтерс.
На челу Врховног суда тренутно је врховни судија Всеволод Књиазијев, који није био доступан за коментар.
Национални антикорупцијски биро Украјине (НАБУ) није никога именовао као оптуженог у том случају, али су два локална медија пренела раније данас да је полиција привела високог званичника Врховног суда због сумње да је примио мито у износу од три милиона долара, наводи Ројтерс, али та информација није званично потврђена.
„НАБУ и Специјално тужилаштво за борбу против корупције (САП) разоткрили су корупцију великих размера у Врховном суду и шему за подмићивање руководства и судија Врховног суда. Видите да показујемо шта нам је приоритет кроз стварне случајеве, кроз стварна дела: борба против корупције је криминал на највишим нивоима власти“, изјавио је директор НАБУ Семен Кривонос на данашњем брифингу за новинаре.
Брисел је борбу против корупције поставио као предуслов за придруживање Украјине Европској унији. На листи Индекс перцепције корупције Транспаренси Интернешенал, на којој се налази 180 земаља, Украјина се, упркос напретку оствареном у последњих неколико година, налази на 116. месту.
Intenzivan vazdušni napad ruskih snaga na Kijev

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председник Врховног суда Украјине у притвору због корупције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.