Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2023, 13:02

Како брзо очистити прозоре без мрља

Време је да исперете сву прљавштину и прашину накупљену током дуге зиме – ови савети ће вам помоћи да то урадите брже и чистије. Фото: Pexels/Gantas Vaiciulenas Чак и најбоље средство за чишћење стакла вас не спасава увек од трагова. Које су, иначе, посебно видљиве на сунцу. Али то не значи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је боље прати прозоре по сунчаном времену – напротив, боље је то учинити у облачном времену, иначе ће бити још више мрља.
Међутим, прање прозора неће трајати толико времена ако пратите упутства: Пре свега, требало би да се ослободите суве прашине и осушене прљавштине. Искусне домаћице саветују коришћење усисивача. Захваљујући њему, прашина се неће дизати у ваздух, јер ће се ипак поново таложити на површинама.
Након тога, потребна вам је мала четкица – можете користити стару четкицу за зубе – да очистите све отворе оквира.
Следећи корак је прање прозорских оквира, то можете учинити обичном водом са сапуном. Затим их обришемо сувим – за ово је најбоље користити папирне пешкире.
Почните са чишћењем стакла. Као детерџент можете користити раствор сирћета – разблажите 2 кашике сирћета у 1 литру воде.
Такође можете користити раствор са амонијаком. Да бисте то урадили, помешајте 50 мл алкохола, једну кашику скроба за храну, 50 мл сирћета и додајте у канту са 2 литра воде. Затим поступамо на исти начин као у случају сирћетног раствора.
Оперите стакло припремљеном мешавином, а затим га обришите влажном крпом и одмах осушите стакло дебелим папирним убрусима док не стигну да се осуше – у овом тренутку се појављују мрље.
На крају, стакло можете полирати крпом од микровлакана – не оставља влакна и даје прозорима сјај.
Али новине се сада више користе по старом памћењу – када су користиле олово у штампању, стакло је засијало. Сада се олово више не користи, а стаклени прозори се ретко где виђају.
Šest znakova koji pokazuju da je lud za vama: Kako da u pogledu bez reči pročitate izjavu ljubavi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како брзо очистити прозоре без мрља се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.