Ливерпулова деца и Салах одржавају сан о Лиги шампиона

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2023, 09:39

Ливерпулова деца и Салах одржавају сан о Лиги шампиона

Фудбалери Ливерпула савладали су Лестер резултатом 3:0 у мечу 36. кола Премијер лиге. Фото: Танјуг/Tim Goode/PA via AP „Лисице“ су имали императив победе на „Кинг Пауер стадиону“, како би задржали све у својим рукама у наставку борбе за опстанак. Ипак, изгледа да је жеља „редса“ за Лигом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шампиона превагнула.
Није слутило да ће екипа Јиргена Клопа лако стићи до три бода на гостовању с обзиром на спорији почетак меча. Међутим, све је променио Куртис Џонс који је експресно стигао до два гола. Прво у 33. минуту, а потом и три минута касније на асистенције Мохамеда Салаха. То је први пут да је млади везиста постигао више од јендог гола на утакмици.
Његов први гол је значио да је ово 12. утакмица у низу на којој је Лестер први примио гол, што је најдужи низ у најјачих пет европских лига.
Ливерпул је успорио у наставку, али и поред тога није домаћи тим успео да дође до утешног поготка. Напротив, гости су постигли трећи.
Уиграна комбинација Салаха и Арнолда из слободног ударца у 71. минута су довела до прелепог гола десног бека који поставља коначан резултат. Тиме је Египћанин комплетирао „хет-трик“ асистенција и стигао до укупно 10 ове сезоне у лиги. Оно што није јесте да дође и до 20 гола (трећу сезону узастопно), а далеко од тога да није имао прилику, па чак бележимо и један катастрофалан покушај када је био један на један са Иверсеном.
Ливерпул је сада пришао на бод заостатка од Манчестер јунајтеда и Њукасла који држе треће и четврто место које води у Лигу шампиона и имају и меч заостатка. Лестер је на 19. месту са два бода мање од Евертона који је први изнад црте.
У наредном колу Ливерпул дочекује Астон Вилу, док ће Лестер на гостовање Њукаслу.
Da li znate koji popularni fudbalski klubovi više ne postoje?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ливерпулова деца и Салах одржавају сан о Лиги шампиона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.