Будите добар гост: Испоштујте ово правило када први пут улазите у нечији дом!

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2023, 09:01

Будите добар гост: Испоштујте ово правило када први пут улазите у нечији дом!

У нашем народу је изузетно битно да буду добри домаћини. Али, исто тако је да битно да будете и добар гост. Можда и верватно нисте никада размишљали о томе, али прво што треба да урадите када улазите као гост у нечију кућу јесте да затворите очи, каже стара јапанска мудрост, а ево >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шта то заправо значи. Јапанска изрека каже: Фото: Pexels/Nicole Michalou „Ако уђете у кућу људи, тамо будите слепи, а кад изађете неми.“
Дакле, не тражите недостатке у кући у којој се налазите и ако их видите, немојте никоме рећи.
Када улазимо у нечији дом прво треба да затворимо очи, говори јапанска мудрост. Шта то значи?
Осим васпитања и поштовања домаћина, важно је да не гледате около дом и уочавате ствари које треба поправити, решити, очистити. Прашина на поду није одлика срца ових људи, разбацане играчке такође нису показатељ лошег родитељства. Можда једноставно није било времена, снаге – то су њихови животи и не треба улазити у разлоге.
Зато се у Јапану каже затвори очи када уђеш код некога како не би обраћао пажње на овакве ствари, а када изађеш из куће, затвори уста. Уколико причате другима лоше о својим домаћинаима, показујете непоштовање, лошу енергију и то вам се враћа. Цените указано гостпримство. Кратка, али злата вредна мудрост.
Deset interesantnih činjenica o levorukim osobama: Šta ih čini posebnim?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Будите добар гост: Испоштујте ово правило када први пут улазите у нечији дом! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.