Бела кућа: Бајден ће радо сарађивати са победником избора у Турској

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2023, 08:13

Бела кућа: Бајден ће радо сарађивати са победником избора у Турској

Председник САД Џозеф Бајден радо ће сарађивати са оним ко победи на изборима у Турској, изјавио је данас портпарол Беле куће Џон Кирби. Фото: WikimedinaCommons/Carol M. Highsmith „Честитамо турском народу што је изразио своју вољу на бирачким местима на миран начин“, рекао је Кирби на онлајн >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << брифингу, преноси Ројтерс.
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је у суботу да је амерички председник “наредио да Ердоган буде свргнут“ на председничким изборима у Турској. Портпарол америчког Стејт департмента раније је саопштио је да је Турска дугогодишњи савезник САД и да ће Вашингтон пажљиво пратити изборе, и додао да “САД неће заузети страну на изборима“.
У Турској ће у недељу, 28. маја, бити одржан други круг председничких избора пошто ниједан од кандидата у првом кругу није добио више од 50 одсто гласова, саопштио је раније данас председник турске изборне комисије Ахмет Јенер.
Како преноси турска телевизија ТРТ, према прелиминарним резултатима досадашњи шеф државе Ердоган освојио је 49,51 одсто, а његов противкандидат Кемал Киличдароглу 44,8 одсто гласова, док је Синан Оган освојио 5,17 посто гласова бирача.
Turska ide 28. maja u drugi krug predsedničkih izbora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бела кућа: Бајден ће радо сарађивати са победником избора у Турској се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.