ЕУ: Мајкрософт може да преузме Близард

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2023, 07:31

ЕУ: Мајкрософт може да преузме Близард

Европска унија одобрила је данас аквизицију вредну 69 милијарди долара којом би Мајкрософт преузео гејминг компанију „Близард“. FOTO: AP Photo/Thibault Camus, File Из Европске комисије су саопштили да је њихова анализа показала да аквизиција неће смањити конкуренцију, преноси Блумберг.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Шефица ЕУ за антимонополска питања Маргрет Вестагер окарактерисала је аквизицију као „про-конкурентску“ и истакла да ће она покренути „клауд стриминг“ тржиште које сада представља само један до три одсто целокупног гејминг тржишта.
Одлука ЕУ је супротна одлуци британске Управе за конкуренцију и тржишта која је прошлог месеца одлучила да блокира аквизицију.
Вестагер је рекла да се разлика у закључцима регулатора Велике Британије и ЕУ базира на томе колико ће се брзо развијати ово тржиште у будућности.
Додала је да ЕУ сматра да ће за његов развој бити потребно више времена.
И поред тога што је ЕУ одобрила аквизицију, да би она прошла, мора да буде одобрена од стране регулаторних тела у Великој Британији и САД.
Današnji promet na berzi 17,8 miliona dinara, indeksi u porastu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ: Мајкрософт може да преузме Близард се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.