Русија подигла борбени авион због приближавања француских и немачких авиона

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 17:54

Русија подигла борбени авион због приближавања француских и немачких авиона

Русија је данас подигла борбени авион Су-27, како би зауставила француске и немачке патролне летове који улазе у руски ваздушни простор. Фото: Pixabay/emvee_digital Руски ловац Су-27 испратио је два патролна авиона НАТО-а изнад Балтичког мора, који су се кретали ка руској граници, саопштило >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је Министарство одбране Русије.
Како се наводи у саопштењу, руски радари изнад Балтичког мора открили су данас два ваздушна циља која се приближавају руској државној граници.
„У циљу идентификације ваздушних циљева и спречавања нарушавања државне границе Руске Федерације, у ваздух је подигнут ловац Су-27 из састава ПВО Балтичке флоте. Посада руског ловца идентификовала је ваздушне циљеве као патролни авион немачке морнарице 3Ц Орион и патролни противподморнички авион Атлантик-2 француске морнарице“, саопштило је Министарство одбране, преноси РИА новости.
Министарство је додало да се „после скретања страних војних авиона са државне границе Руске Федерације, руски ловац безбедно вратио на матични аеродром“, као и да је спречено кршење државне границе Руске Федерације.
Министарство одбране је подсетило да је лет руског ловца изведен у складу са међународним правилима за коришћење ваздушног простора изнад неутралних вода без преласка ваздушних путева и опасног приближавања летелици стране државе.
Gruzija će dozvoliti ruskoj aviokompaniji letove između dve zemlje od 17. maja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија подигла борбени авион због приближавања француских и немачких авиона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.