Весић позвао компаније ЕУ да учествују на тендерима у Србији

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 17:39

Весић позвао компаније ЕУ да учествују на тендерима у Србији

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић разговарао је данас са генералним директором у Генералном директорату за суседство и проширење ЕУ Гертом Јаном Копманом о наставку сарадње Србије и ЕУ у области транспорта и инфраструктуре. Фото: Танјуг/Зоран >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Жестић Весић је захвалио Копману на помоћи Европске уније Србији, подсећајући да је недавно потписан највећи грант ЕУ у вредности од чак 610 милиона евра, за изградњу брзе пруге Београд – Ниш, саопштило је ресорно министаство.
„Имамо много планова, међу којима су пројекти железничке, као и путне инфраструктуре“, навео је Весић током са Копманом и позвао компаније из ЕУ да учествују на тендерима који ће бити расписани, пре свега у пројекту изградње брзе пруге Београд –Ниш.
Он је пренео Копману да је у плану састанак ресорних министара Мађарске, Србије, Северне Македоније, Грчке, Турске и Албаније, о даљем железничком повезивању брзом пругом од Ниша ка Скопљу, и даље ка Солуну, Истанбулу и Тирани, као и изградња брзе пруге од Београда, преко Загреба и Љубљане, до Беча, односно до Венеције.
Весић је, такође, навео и најважније пројекте у путној инфраструктури, међу којима су ауто-пут Ниш – Мердаре, који финансијски помаже ЕУ, као и изградња ауто-пута Београд – Сарајево, те будућа брза саобраћајница кроз север Војводине, од мађарске до румунске границе са Србијом, додаје се у саопштењу.
„Будућност Србије и региона је у повезивању. Инфраструктурним повезивањем поспешује се економски напредак, а уз економски развој и политички проблеми ће се лакше решавати“, констатовао је Весић и подвукао да је стратешко опредељење Србије чланство у Европској унији.
Selaković: Poštujemo pretke i stvaramo od Srbije dobro mesto za potomke

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић позвао компаније ЕУ да учествују на тендерима у Србији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.