Цвијановић: Не идем у Рејкјавик на самит СЕ

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 16:10

Цвијановић: Не идем у Рејкјавик на самит СЕ

Српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је данас да не иде на самит Савета Европе у Рејкјавик јер ће то, како је навела, бити још једно исмевање међународног права, а у БиХ су се тога превише нагледали. Фото: Танјуг/Архива „Како другачије објаснити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се у финалној декларацији Самита позива на поштовање територијалног интегритета само појединих, а не свих чланица Савета Европе, што је био сасвим оправдан и разуман предлог Србије. Предложени текст обилује произвољним и недоследним политичким квалификацијама, као и ставовима који излазе изван оквира деловања Савета Европе“, навела је Цвијановић у изјави за Срну.
Она сматра да БиХ као постконфликтна заједница треба да остане неутрална о питању било којег оружаног сукоба, не стајући ни уз једну зараћену страну.
„Кабинет српског члана Председништва дао је негативно мишљење о успостављању Регистра о причињеној материјалној штети у украјинском конфликту, а што се тиче финалне декларације Самита и за њу је предложен негативан став. Будући да, према нашим информацијама, представник БиХ на седници Комитета министара Савета Европе није изразио експлицитан негативан став о питању усвајања предложене финалне декларације Самита, сматрам да његово деловање не одражава званичан став БиХ о наведеном питању“, навела је Цвијановић.
Она је казала да у таквим околностима не жели да учествује у раду Самита, нити да на тај начин даје легитимитет ставовима са којима није сагласна.
Dačić zahvalio ambasadoru Kipra na doslednom stavu o nepriznavanju KiM

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Цвијановић: Не идем у Рејкјавик на самит СЕ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.