Фон дер Лајен: Мировни план Кијева полазна тачка за све мировне преговоре

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 15:59

Фон дер Лајен: Мировни план Кијева полазна тачка за све мировне преговоре

Председница Европске комисије (ЕК), Урсула фон дер Лајен, изјавила је данас да би мировни план Кијева требало да послужи као полазна тачка за све мировне напоре да се оконча рат у Украјини. Фото: Танјуг/AP Photo/Mary Altaffer „Ништа о Украјини без Украјине“, рекла је Фон дер Лајен која >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је прошле седмице посетила Кијев.
Председница ЕК је истакла да никада не треба заборавити да је Украјина земља која је брутално нападнута и да би та чињеница требало да постави основне принципе праведног мира.
„Наставићемо да подржавамо Украјину колико год буде потребно“, рекла је Фон дер Лајен на конференцији за новинаре.
Она је оценила да је „веома добро“ што је кинески председник Си Ђинпинг имао телефонски разговор са украјинским председником Володимиром Зеленским, наводећи да Пекинг треба да искористи свој утицај на Москву да оконча рат, пренео је Ројтерс.
Председница ЕК је такође подржала оснивање специјалног трибунала који би позвао Русију на одговорност и надокнаду штете Украјини.
Фон дер Лајен је говорила уочи седмице интензивне међународне дипломатије током које би рат у Украјини требало да буде на врху
дневног реда, подсећа британска агенција.
Високи кинески изасланик Ли Хуи требало би да допутује у дводневну посету Украјини од 16. до 17. маја, изјавио је данас званичник украјинске владе.
Поред Украјине, Ли ће посетити Русију и европске престонице током турнеје за коју је из Пекинга саопштено да има за циљ покретање разговора о „политичком решењу“ рата у Украјини.
Stoltenberg: Nema svrhe pričati kako da se Ukrajina pridruži dok ne pobedi u ratu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фон дер Лајен: Мировни план Кијева полазна тачка за све мировне преговоре се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.