Столтенберг: Нема сврхе причати како да се Украјина придружи док не победи у рату

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 15:38

Столтенберг: Нема сврхе причати како да се Украјина придружи док не победи у рату

Нема сврхе расправљати о томе како да се Украјина придружи НАТО-у ако прво не победи у рату, изјавио је данас генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг. Фото: Танјуг/AP Photo/Alexandru Dobre Он је додао да Украјина то мора да учини “као суверена и независна европска нација“, преноси Гардијан.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Столтенберг је рекао да очекује да ће Алијанса договорити “вишегодишњи програм“ за помоћ Украјини у њеној жељи да се придружи НАТО.
“Када је у питању чланство, очекујем да ће НАТО савезници рећи да ће Украјина постати чланица алијансе. Ово је више пута речено“, рекао је Столтенберг и додао да Украјина “има право да изабере свој пут“, и да није на Москви да одлучује шта Украјина сме, а шта не.
“Такође, очекујем да ћемо договорити вишегодишњи програм за Украјину у којем ћемо радити на томе како да помогнемо Украјини да пређе са стандарда, доктрина и опреме из совјетског доба на стандардне доктрине и опрему НАТО-а и да постане у потпуности интероперабилна са НАТО-ом“, рекао је секретар.
Kopenhagen: Zelenski uputio novi apel da NATO primi Ukrajinu u članstvo u julu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Столтенберг: Нема сврхе причати како да се Украјина придружи док не победи у рату се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.